avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda rovinieta contestata dar care apare impreuna cu ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda rovinieta contestata dar care apare impreuna cu impozitele locale

Am vandut masina in martie 2024. Am radiat-o de la taxe si impozite locale imediat dupa vanzare. In luna iunie 2024 am primit o amenda pentru lipsa rovinietei pentru ca masina aparea inca pe numele meu in evidentele DRPCIV deoarece Primaria nu a transmis radierea la timp.
Am contestat in instanta aceasta amenda, dar procesul va fi in luna iunie 2025.
Acum vreau sa platesc impozitele locale dar mi se cere sa achit si amenda pentru rovinieta.
Cum sa procedez pentru a nu plati aceasta amenda ?
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 12:42, 31 Martie 2025
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Achitati amenda, va recuperati banii dupa terminarea procesului/proceselor si atasarea la cerere catre administratia financiara a primariei de returnare a sumei respective, a unei copii dupa hotarirea definitiva a instantelor. Asa e procedura fiscala.
Mulțumesc pentru răspuns.
E foarte trist că legea nu se aplica cum trebuie la noi : probabil primăria nu a trimis datele modificate la timp, mașina nu a fost transcrisă de DPRCIV la timp, procesul durează cel puțin 1 an și nu mai vorbim că noul proprietar este primul care nu a respectat legea...
Și eu trebuie sa plătesc pentru toți!
Procesul nu dureaza 1 an, va fi doar prima instanta, nu depune nimeni apel, veti prezenta odata cu plingerea toate actele transcrierii proprietatii si invocind decizia nr. 4 din 2018 a ICCJ (cereti anularea PV de contraventie). Asa e legea si se aplica corect. Nu e o catastrofa.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua
Îmi permit să comentez și eu pt ca am aceeasi situatie…
Nu este o catastrofa dar nu este nici ceva normal…ar trebui sa fim cumva protejați de lege noi cei care pățim asta.
Eu spre exemplu nu imi permit sa alerg prin tribunale de cate ori ordinarul care mi a cumpărat mașina ia câte o amenda rovinieta care imi vine mie …eu am primit mai multe…
Am pe mama imobilizata la pat,am serviciu L-V 8-16..am fost la DRPCIV ,au ridicat din umeri…”nu avem doamna ce sa facem”.
Asta este normal? Să nu fim protejați cumva de astfel de situații ? Să trebuiască tot noi să alergăm să rezolvăm asta iar cel în cauză să se plimbe liniștit?
Ultima modificare: Vineri, 14 Martie 2025
florinaflorea, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu, nu este normal și eventual luați în considerare să chemați DRPCIV în judecată pentru daune morale un milion de euro. Taxa de timbru e doar 100 de lei și o cereți cheltuieli de judecată, iar ca dovezi toate HJ definitive prin care vi se anulează PV de constatare și sancționare lipsă rovinietă pentru același vehicol vândut cândva.

Iar în ce privește plata impozitelor viitorul e plata online. Învercați prin Ghișeul.ro sau direct la Iban-ul potrivit dacă-l găsiți pe undeva. Acolo nu vă poate opri nimeni să plătiți impozitele, însă nu și amenda. Asta oricum e o practică abuzivă, sunt obligații fiscale distincte și una nu o condiționează pe cealaltă.

Alte discuții în legătură

Cum radiez un autoturism avand hotarare judecatoreasca Mihaela Hurdubae Mihaela Hurdubae Am vandut un autoturism iar cumparatorul nu a inmatriculat-o pe numele sau. Acum am o hotarare judecatoreasca in care cumparatorul este obligat sa isi ... (vezi toată discuția)
Vanzare autoturism Popesku Popesku Buna ziua, anul trecut am vandut auto personal, am facut contract de vanzare cumparare, i-am dat talunul si cartea , apoi am trimis fiscalul la o adresa ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta pierdut act de vanzare cumparare Valy1980 Valy1980 Buna ziua, Am vandut masina in 2011, respectand toate procedurile legale in vigoare: -act de vanzare cumparare -oferit fiscal de la taxe si impozite ... (vezi toată discuția)