avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1627 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Antecontract de vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Antecontract de vanzare-cumparare

Buna ziua! Daca am semnat un antecontract de vanzare-cumparare in aprilie 2024, tva 9%. Am platit avans 20%. Daca pana la intrarea legii in vigoare achit suma integrala prin act aditional la antecontract, tva ramane cel de 9%? ,desi imobilul nu e finalizat si nu are cf. Precizez ca imobilul are termen de finalizare anul viitor.
Care ar fi variantele daca nu as plati imobilul integral inaintea emiterii cf ului? Exista derogari de tva?
Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 26 Iunie 2025
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Tva la un antecontract pentru apartament in constructie? cioclud cioclud am incheiat un antecontract pentru apartament in constructie in 2021 cu act aditional de prelungire a termenului de vanzare cumparare in 2022 pentru anul ... (vezi toată discuția)
Va trebui să achit diferența de tva până la 9%? Ovidiu_t Ovidiu_t Bună ziua. Spuneți-mi vă rog, dacă am plătit apartamentul integral în 2023, iar contractul de vânzare-cumpărare urmează să-l semnez cu dezvoltatorul ... (vezi toată discuția)
Buna seara, in 2022 am cumparat un apartament (84 k) pe care l-am ... Androis Androis Buna seara, In 2022 am cumparat un apartament(84k) pe care l’am achitat integral in baza unui antecontract de vc, la care am achitat tva 5% conf normelor ... (vezi toată discuția)