avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1346 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Postare fotografii pe Adobe Stock ca persoană fizică ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Postare fotografii pe Adobe Stock ca persoană fizică – obligații legale și fiscale în România?

Bună ziua,
Doresc să încep să postez fotografii pe platforma Adobe Stock și să încasez venituri ocazionale din vânzarea lor, ca persoană fizică (fără PFA, SRL etc.). Nu am mai avut astfel de activitate până acum și aș vrea să mă asigur că respect toate obligațiile legale și fiscale.

Întrebările mele sunt:

Trebuie să declar ceva în prealabil la ANAF sau altă instituție, înainte de a începe activitatea?

Ce tip de venit este considerat acesta (venit din drepturi de autor? venit ocazional din activități independente?) și ce impozite se plătesc?

Pot încasa banii în contul personal bancar sau este nevoie de cont special?

Declar venitul anual prin Declarația Unică? Dacă da, până la ce termen și ce procent din venit trebuie plătit (impozit + contribuții)?

Este suficientă completarea Declarației Unice o dată pe an, fără alte obligații lunare?

Nu vreau să mă trezesc ulterior cu notificări sau penalizări din partea ANAF, de aceea doresc să procedez corect de la început.

Vă mulțumesc anticipat pentru lămuriri!
Ultima modificare: Luni, 30 Iunie 2025
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

persoana fizica neinregistrata fiscal vanzare produse digitale stillforstyle stillforstyle Sunt persoana fizica neinregistrata fiscal absolvent al facultatii de arta As incerca sa vand pe platforma ETSY produse digitale adica desene pt copii ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa fiscalizez veniturile din fotografia de stock? lorem ipsum lorem ipsum Buna ziua, Am o problema pe care va rog sa ma ajutati sa o descalcesc: Activitatea pe care doresc sa o desfasor este fotografie de stock. Sunt singur, nu ... (vezi toată discuția)
Folosirea declaratiei unice lula251983 lula251983 Buna ziua .As aprecia mult daca cineva ma poate lamuri referitor la urmatoarea situatie cu privire la Declaratie unica . Daca am venituri din activitati ... (vezi toată discuția)