avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună seara! Aș vrea să vă împărtășesc povestea ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună seara! Aș vrea să vă împărtășesc povestea mea. Am ...

Bună seara! Aș vrea să vă împărtășesc povestea mea. Am fost diagnosticat în anul 2018 cu tulburări psihotice (stări depresive) la prima internare. La a doua internare, am fost diagnosticat din nou cu același diagnostic, iar când am fost internat a treia oară, am fost diagnosticat cu schizofrenie paranoidă.

Țin să precizez că nu sunt de acord cu ultimul diagnostic de schizofrenie paranoidă. Am avut o perioadă mai dificilă în viața mea; în primul rând, cred că plecarea în străinătate m-a afectat, deoarece nu eram pregătit, aveam doar 18 ani.

Deoarece medicii psihiatrii au pus acest diagnostic, părinții m-au sfătuit să solicit pensie, deoarece oriunde mergeam nu mă puteam angaja. După comisia de evaluare, am primit rezultatul că sunt apt de muncă și nu pot beneficia de nicio pensie!

Mă miră faptul că, după decizia de refuz pentru pensionare, am încercat să mă angajez, dar, din cauza diagnosticului, n-am reușit. Am încercat în toate modurile, dar medicul primar nu a vrut să-mi dea nicio recomandare că pot munci.

După atâtea încercări, am spus că singura șansă de a câștiga un venit este să plec în străinătate, unde am fost timp de patru ani și am muncit. Anul acesta, am încercat din nou, dar, din păcate, am fost plimbat de la o instituție la alta fără niciun succes.

Dacă eu sunt, așa cum spun doctorii, schizofrenic, de ce pot să lucrez în străinătate, pot să conduc utilaje etc., fără nicio problemă, iar în țară sunt încurcat? Daca nu aveam ce dreptul de a pleca din țară? Cu ce aș supraviețui aici, în țară, dacă eu sunt considerat inapți pentru a munci și nu pot beneficia de nicio pensie?
As vrea sa găsesc soluții chiar și in instanța ! Precizez ca am fost și la un medic privat și a spus ca ma vede bine și ca nu par cum au scris ei in diagnostic atunci !

Cei care au trecut prin ceva asemănător, vă rog să mă ajutați; cred că m-ar ajuta enorm!
Nu vad sa nu puteti munci, nu imi este clar ce medic trebuie sa va dea voie. Mergeti si va angajati, nu cereti niciun acord.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Iulie 2025
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anularea partajului voluntar pe motivarea lipsei de discernamant gicamicaela gicamicaela parintii mei sunt divortati si eu am locuit mai mult la mama asa ca nu cu putin timp ma sunat tata cu care nu prea tineam legatura datorita resentimentelor ... (vezi toată discuția)
Ce pasi trebuie sa fac sa contest un diagnostic pshiatric si decizia medicala asupra capacitatii de munca TruscaAlex TruscaAlex Buna ziua in anul 2014 am fost batut de politie si drogat cu cocaina am fost internat intr-un spital de pshiatrie unde fiind sub influenta drogurilor doctorul ... (vezi toată discuția)
Decizie medicala inapt isu letitiaq letitiaq As dori sa va prezint, urmatoarea situatie si ce ma sfatuiti sa fac.... O persoana care lucreaza in cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, a ... (vezi toată discuția)