Redobandire Permis de Conducere Suspendat – Schizofrenie Paranoida (Actualizat)
Salutare,
Pentru ca inca este un interes destul de mare,dar si de interes national, vreau sa actualizez pasii facuti pentru a-ti redobandi permisul de conducere suspendat din motive medicale. In 2019 am avut o internare la Spitalul de Psihiatrie Alexandru Obregia, iar, la cererea medicului psihiatru de acolo, mi s-a suspendat permisul de conducere in baza unei legi (psihiatrul a anuntat medicul de familie, iar medicul de familie a sarit in sus anuntand Politia din judet care, in ultima instanta, mi-a suspendat permisul de conducere). In judetul meu de resedinta, Ialomita, Institutul de Medicina Legala, este rupt de realitate. Daca doriti redobandirea permisului de conducere, trebuie sa faceti o expertiza Medico-Legala ce atesta lipsa / prezenta discernamantului. Daca, in Judetul in care va aflati, Instititul de Medicina Legala va da o un Bilet de Trimitere ce va trimite la un cabinet teritoriale unde se da apt / inapt la fisa auto, refuzati sa platiti acea taxa si faceti urmatoarea “smecherie”. Institutul de Medicina Legala Ialomita, dupa plata a 63 de lei pentru un Bilet de Trimitere la acel cabinet mentionat mai sus, firul se rupe. Deoarece am contactat pe e-mail acele institutii sa vad daca se ocupa cu darea de apt / inapt, am aflat cu stupoare ca am fost inselat de Institutul de Medcina Legala Ialomita caci IPJ-ul (cei la care aveti permisul suspendat, solicita o expertiza Medico-Legala) prin plata acelei taxe ilegale. “Smecheria” este in felul urmator : Daca vrei sa iti redobandesti permisul de conducere suspendat din motive medicale, Schizofrenie Paranoida in cazul meu, iti schimbi domiciliul in Ilfov (cu luare in spatiu) de exemplu, unde acolo ti se face o expertiza Medico-Legala, contra-cost, desigur. Cei de la Institutul de Medicina Legala din Ilfov iti elibereaza o solicitare a documentatiei medicale care sa confirme diagnosticul si o internare, apoi te chema la experiza Medico-Legala in fata medicului legist. Acolo aflii daca ti se va da sau nu permisul de condcuere, nu esti trimis ca in cazul meu sa bati campii pe banii tai.
Pentru cei care nu stiu legislatia si (inca) stigmatizeaza boala psihica uitati legislatia :
8.1. Permisele de conducere auto nu vor fi eliberate sau nu vor fi reînnoite solicitanţilor ori şoferilor care suferă de:
- tulburări psihice severe, fie congenitale, fie datorate unei boli, traume sau unor operaţii neurochirurgicale;
- retard psihic sever;
- probleme comportamentale severe datorate îmbătrânirii; tulburări de personalitate care afectează serios discernământul, comportamentul sau adaptabilitatea.
8.2. Fac excepţie cazurile în care solicitarea este sprijinită de aprecierea unei autorităţi medicale competente şi, dacă este necesar, de controale medicale regulate.
Si, inca o data, va recomand sa nu va mai luati dupa toti imbecilii de pe internet care spun ca NU se poate conduce cu boala psihica deoarece va faceti mai mult rau decat bine. Succes !