avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Am fost angajat la o Societate din 12.05.2025 pana ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Am fost angajat la o Societate din 12.05.2025 pana ...

Buna ziua, Am fost angajat la o Societate din 12.05.2025 pana in 18.06.2025 zi in care am avut un accident de munca (mi-am rupt piciorul), zi in care am fost si concediat. Am fost la Urgente si mi-a dat ghips, o luna, si un Concediu medical pe 5 zile, cod 06. Inainte de asta nu am mai lucrat timp de 5 luni. Pe perioada de ghips am dreptul la Concediu medical platit 100%, conform OUG 158/2005, actualizata 2024? Cine trebuie sa mi-l dea si cine mi-l plateste? Care sunt formalitatile? Daca nu, cum sunt pontat? Societatea a refuzat sa-l declare accident de munca. Am facut-o eu. Deja au trecut doua saptamani.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:05, 2 Iulie 2025
Cu ce articol v-a incetat c.i.m. ?
Art. 31, alin. 3, 18 fiind ultima zi. Dar in 18 aveam CM.
În cazul concediului pentru incapacitate temporară de muncă c.i.m. este suspendat de drept, nefiind posibilă încetarea sa în nicio situație, cu excepția cazului în care intervine încetarea de drept prevăzută de art. 56 C.mun.

Salariatul al cărui contract a încetat astfel poate sesiza instanța competentă, în termen de 45 de zile calendaristice de la data la care a luat cunoștință de măsura dispusă
Asta stiu. Asa s-a intamplat. Ma interesa partea cu CM dupa cele 5 zile de la Urgente. Ultimele 3 randuri din mesaj.
Nu cred ca are cine sa vi-l mai plateasca , intrucat s-a incetat c.i.m. ... casa de asigurari de sanatate plateste numai in anumite situatii concediu medical dupa incetarea c.i.m.

Singura posibilitate ar fi fost intrarea in somaj si acolo sa depuneti concediul medical pana la termenul prevazut de lege pentru a putea fi achitat. ( 5 ale lunii urmatoare celei in care s-a acordat)

Alte discuții în legătură

Calcul salariu pentru concediu medical Linda Linda Am si eu o intrebare referitoare la plata concediului medical. Sunt in medical pentru doua saptamani, din cauza unei traheo-bronsite cu complicatii. Pe prima ... (vezi toată discuția)
Fractură, concediu medical. mă poate obliga angajatorul să vin la muncă? monyk84 monyk84 Tatal meu lucreaza la o firmă de paza si recent a fost nevoit sa isi puna un picior în ghips, si a luat concediu medical, dar cel ce il verifica daca se ... (vezi toată discuția)