avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Un angajat care a suferit un accident de muncă a ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Un angajat care a suferit un accident de muncă a dispărut de la domiciliu de două săptămâni și nu a mai adus concediu medical pentru luna în curs. Cum procedăm cu pontajul și cu contractul lui de muncă?

Buna ziua. Va rog sa imi dati macar un sfat, cu privire la urmatoarea situatie: angajatul unei firme, sufera un accident de munca. Se intocmeste dosarul de cercetare si se depune la ITM, spre avizare.
Intre timp, angajatul dispare de la domiciliu, de doua saptamani. Familia nu mai stie nimic de el (familia insemnand doar o sora, care il acuza ca i-a furat bani din casa), iar telefonul il are inchis. Nu a solicitat firmei adeverinta pentru a beneficia de concediu medical in continuare, nu a adus concediu medical pentru luna in curs (iunie). La data prezenta, nici nu mai poate lua concediu medical, in continuarea celui din luna mai, si nu mai avem continuitate in calcularea zilelor de incapacitate temporara de munca, necesare pentru completarea FIAM.
Avand in vedere ca obligatia angajatului este de a prezenta angajatorului, pana pe data de 5 a lunii, concediile medicale din luna anterioara, nici contractul individual de munca nu il putem inceta.
Totusi, daca pana pe data de 5 iulie nu se prezinta cu concediul medical pentru luna iunie (ceea ce este putin probabil), cum putem trece in pontaj toata luna iunie? Zile nemotivate nu putem, decat cu 3 zile in urma, pentru concediu de odihna nu a facut nicio cerere (oricum, are doar 9 zile)...
Ultima modificare: Duminică, 16 Iunie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:30, 14 Iunie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti sesiza politia pentru disparitia de la domiciliu.
Nu aveti cum trece in FIAM, accidentatul ca fiind in CM daca nu are documentul de concediu medical in continuare. Dupa parerea mea puteti inchide FIAM. Nu strica daca puneti o intrebare la ITM, poate au dansii o alta solutie.
Nu aveti cum sa-l pontati prezent si nici in CM. Il puteti trece nemotivat toata luna iunie.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am intrebat la ITM, si am primit urmatorul raspuns: in luna iunie, lucratorul va fi pontat nemotivat, fara transmitere in revisal. Daca, pana pe data de 5 iulie nu se prezinta cu certificat de concediu medical, incepem procedura de cercetare disciplinara. Totodata, intocmim o nota de constatare, in care sa se mentioneze ca lucratorul nu a prezentat CM si nici nu s-a prezentat la lucru, ca motivare pentru transmiterea in revisal a suspendarii CIM.
Daca nu se prezinta nici la convocarea pentru cercetare disciplinara, i se va inceta CIM.
FIAM-ul va cuprinde doar perioada de la data producerii evenimentului, pana la ultima zi de CM.
Ati primit un raspuns detaliat, corect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfacere cim Lazear Lazear Un salariat nu s-a mai prezentat la lucru din 3.10.2018, a fost sunat,întrebat,a motivat spunând că este in concediu medical. I s-a cerut să aducă sau să ... (vezi toată discuția)
Situatie in preaviz cu concedii medicale si absente nemotivate anymaryh anymaryh Buna dimineata! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema : o salariata careia i s-a inmanat notificare restructurare post in iunie 2013, a fost 7 zile la ... (vezi toată discuția)
Absente comancorinaadelina comancorinaadelina Buna ziua, Am un salariat care nu a mai venit la munca de mai bine de 1 saptamana, l-am pus absent nemotivat, am inceput cercetarea disciplinara si nu s-a ... (vezi toată discuția)