avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Am fost angajat la o Societate din 12.05.2025 pana ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Am fost angajat la o Societate din 12.05.2025 pana ...

Buna ziua, Am fost angajat la o Societate din 12.05.2025 pana in 18.06.2025 zi in care am avut un accident de munca (mi-am rupt piciorul), zi in care am fost si concediat. Am fost la Urgente si mi-a dat ghips, o luna, si un Concediu medical pe 5 zile, cod 06. Inainte de asta nu am mai lucrat timp de 5 luni. Pe perioada de ghips am dreptul la Concediu medical platit 100%, conform OUG 158/2005, actualizata 2024? Cine trebuie sa mi-l dea si cine mi-l plateste? Care sunt formalitatile? Daca nu, cum sunt pontat? Societatea a refuzat sa-l declare accident de munca. Am facut-o eu. Deja au trecut doua saptamani.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:05, 2 Iulie 2025
CIM nu a incetat, intrucat urma sa inceteze din 19, iar eu, din 18, aveam CM. Deci s-a anulat incetarea CIM.
Anulare incetarii numai in instanta de poate cere .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul salariu pentru concediu medical Linda Linda Am si eu o intrebare referitoare la plata concediului medical. Sunt in medical pentru doua saptamani, din cauza unei traheo-bronsite cu complicatii. Pe prima ... (vezi toată discuția)
Fractură, concediu medical. mă poate obliga angajatorul să vin la muncă? monyk84 monyk84 Tatal meu lucreaza la o firmă de paza si recent a fost nevoit sa isi puna un picior în ghips, si a luat concediu medical, dar cel ce il verifica daca se ... (vezi toată discuția)