avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ziua bună, Referitor la modalitățile în care ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ziua bună, Referitor la modalitățile în care trebuie anunțată ...

Ziua bună,
Referitor la modalitățile în care trebuie anunțată /convocată o adunare generală, este de salutat votul pozitiv din Senat și iminentă aprobare de către camera deputaților, astfel încât ANUNȚAREA/DOVADA ANUNȚĂRII SĂ SE POATĂ FACE INCLUSIV PRIN EMAIL ȘI ALTE MIJLOACE ELECTRONICE....
Legat de aceasta, un prieten, președinte hazliu al unei asociații, apreciază ca divizor e schimbarea de mai sus, afirmând că el are o procedură sui generis, scoasă din burtă.... El trimite DECLARAȚII, tip formular proprietarilor prin care anunță convocarea, DAR, ÎN ACELAȘI TIMP, CONSEMNEAZĂ ȘI CĂ RESPECTIVII SUNT DE ACORD CU TOT CEEA CE VA HOTĂRÎ ADUNAREA GENERALĂ....!!!!
Nu este neapărat o prostie procedura, dar ordinea de zi a adunării generale .... Aceasta se poate completa cu alte probleme și subiecte, pot apărea cu totul alte hotărâri decât cele comunicate în prealabil proprietarilor.... ceea ce poate genera neînțelegeri etc
Trebuie avut în vedere că hotărârile adunării generale sunt obligatorii, ele se iau și se aprobă de către cei prezenți fizic sau prin reprezentare etc.
Acordul de voință referitor la probleme punctuale, urgente, se poate lua atunci când este nevoie și pentru ceea ce este nevoie, iar acesta nu are nicio legătură cu condițiile de convocare și desfășurare a adunărilor generale....
O zi buna tuturor!

Alte discuții în legătură

Legea 230/2007 alegerea comitetului gi gi adunarea generala nu a fost reconvocata in 10 zile de la convocare si nu s-a facut dovada anuntarii tuturor proprietarilor de reconvocarea adunarii generale. ... (vezi toată discuția)
Adunare generala extraordinara a proprietarilor tomasso tomasso La adunarea gen. extraordinara a propriet. convocata potrivit art.!4(3) din HG 1588/2007( de cel putin 20% din membrii propriet). avand ca obiect alegerea ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am o situatie si nu stiu cat de legala este. la asociatia ... Catalin costache Catalin costache Buna ziua. Am o situatie si nu stiu cat de legala este. La asociatia de proprietari unde sunt administrator sa hotarat sa nu se mai tina adunari generale ... (vezi toată discuția)