avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 336 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Dilemă concediu crestere copil 1 - o noua sarcina
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Dilemă concediu crestere copil 1 - o noua sarcina

Bună ziua, o speță interesantă vă supun atenției: ce ar trebuie să facă acum, în iulie 2025, o mama:
- a cărui contract de muncă e încheiat (a fost pe durată determinată, împlinit în timpul concediului de creștere copil);
- copilul implineste 2 ani in 30 octombrie 2025, tatăl nu intenționează să își ia cele doua luni de paternitate prevăzute de lege;
- este însărcinată cu al doilea copil, naștere preconizată in decembrie 2025.
Ideea este că nu ar dori să rămână fără niciun venit o lună sau două, perioada dintre cele doua concedii, primul de creștere copil, al doilea de maternitate pentru cel de-al doilea copil.
Mulțumesc, așteptăm cu interes părerile specialiștilor.

Alte discuții în legătură

Somaj, concediu crestere copil bobu_elena bobu_elena Buna ziua.Ma aflu in momentul de fata in concediu de crestere copil de 2 ani.In acelasi timp sunt si insarcinata in luna a 3-a cu al doilea copil. Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Concediu maternitate, concediu crestere copil pana la 2 ani Carla Georgescu Carla Georgescu Buna ziua, am rugmintea de a ma ajuta cu cateva informatii referitoare la urmatoarea situatie : in cazul in care o persoana se afla in concediu de ingrijire ... (vezi toată discuția)
Despre indemnizatia pentru crestere copil florina 82 florina 82 Am fost angajata pe perioada determinata ca si profesor suplinitor calificat.Am nascut un copil care in 22. 01. 2011 va implini 2 ani. In luna decembrie ... (vezi toată discuția)