avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Cum oblig o firma să plătească factura storno?
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Cum oblig o firma să plătească factura storno?

Buna ziua,

Fiind situat in Polonia, am apelat la o firma pentru a ridica niste documente de stare civilă din Romania.

1. I-am întrebat cum sa ii împuternicesc, și mi-au răspuns că vor ridica documente mele de stare civilă în baza contractului, pe care l-am semnat și trimis înapoi scanat. Ar fi avut vreo baza legala prin care sa îmi poată ridica documentele de stare civila?
2. Văzând că se mișcă foarte încet, și gândindu-mă că nu au cum sa îmi ridice documentele fara împuternicire, am solicitat anularea serviciilor și stornarea facturii. Mi-au emis încă o factura pentru serviciul de stornare a primei facturi. Am platit-o și pe aceasta. Stornarea a fost solicitată în 29 Mai, iar azi, 4 Iulie, încă nu a fost realizată. Le-am scris in 30 Iunie sa le amintesc că aștept stornarea, și mi-au răspuns că verifică la contabilitate și revin cu detalii. De atunci nu au mai răspuns la mail, și nici nu mi-au trimis banii (vreo 5000 de lei) înapoi. Ce pot sa fac sa îmi obțin banii înapoi?

Vă mulțumesc anticipat, și numai bine!
Ultima modificare: Vineri, 4 Iulie 2025
Clagat, utilizator

Alte discuții în legătură

Stornare tarzie a unui produs in garantie ? Rares210 Rares210 Am un produs scump in garanție care sta din data de 9 martie la service. Am trimis mail sa aflu care e starea acestuia pe data de 22 și au zis că încă nu ... (vezi toată discuția)
Problema service garantie smartphone deiucluj deiucluj Salut tuturor. Sa o luam cu inceputul. Am cumparat second-hand un telefon, HTC 510. Dupa cateva zile de folosire, am observat ca touchscreen-ul facea ... (vezi toată discuția)
Inducerea in eroare a clientului balambur balambur Buna ziua, Am cerut o stornare a unui telefon cumparat de la magazinul online dupa o perioada tumultoasa de intrati in service (7 la numar). De fiecare data ... (vezi toată discuția)