avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 291 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua Tatal meu a decedat in urma cu cateva luni. ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua Tatal meu a decedat in urma cu cateva luni. Urmeaza ...

Buna ziua
Tatal meu a decedat in urma cu cateva luni. Urmeaza succesiunea. Mama deja a intrat in toate conturile cu o procura notariala facuta cu tata anterior ca sa poata sa aiba acces. Ce reparatii pot primi ? Cum pot sa o opresc din a face datorii pe casa? Odata ce moare vor veni toate datoriile pe mine si apoi trebuie vanduta casa. Este pensionara si are pensie peste 5000 de lei. Ii place sa arunce banii si mai sunt si alti oameni care se folosesc de situatie. Am incercat sa o iau la mine in strainatate sa ma ocup de ingrijirea ei dar refuza si nu vrea nici femeie angajata in casa. Eu am familie si loc de munca si nu pot sa merg sa stau cu ea. Ce ma sfatuiti?
Cel mai recent răspuns: white.t89 , utilizator 20:36, 5 Iulie 2025
Dar ce va face sa credeti ca aveti dreptul sa va cenzurati mama ? daca - legal - are discernamant , ea poate sa-si cheltuie averea ( care include si partea ei de mostenire ) pana la ultimul cent cum doreste , nu are de ce sa va dea socoteala . Credeti ca , daca ati locui cu ea , ati putea sa o impiedicati sa cheltuie bani , sau sa faca imprumuturi ? Daca acea casa a fost bun comun cu tatal , sau bun propriu al acestuia , nu o poate gaja pentru a lua credit . Faceti succesiunea cat mai repede , va intabulati dreptul de proprietate si partea dvs. din mostenire va fi la adapost .
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Iulie 2025
CHKa, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Te rog nu raspunde daca nu esti avocat ca nu stii despre ce e vorba.

1. S-a semnat o procura notariala in momentul in care tata avea un diagnostic de atrofie neurologica. Deci nu este valida, cel mai probabil.
2. Bunurile raman in momentul in care a murit, inclusiv conturile. Nu are dreptul sa intre in partea mea, pentru ca este bun comun. Cum pun limite?
3. Legat de cenzura, nu va dati seama cate imprumuturi poate sa faca femeia asta… noi vorbim de sute de mii de euro pe carduri de credit.

CHKa a scris:

Dar ce va face sa credeti ca aveti dreptul sa va cenzurati mama ? daca - legal - are discernamant , ea poate sa-si cheltuie averea ( care include si partea ei de mostenire ) pana la ultimul cent cum doreste , nu are de ce sa va dea socoteala . Credeti ca , daca ati locui cu ea , ati putea sa o impiedicati sa cheltuie bani , sau sa faca imprumuturi ? Daca acea casa a fost bun comun cu tatal , sau bun propriu al acestuia , nu o poate gaja pentru a lua credit . Faceti succesiunea cat mai repede , va intabulati dreptul de proprietate si partea dvs. din mostenire va fi la adapost .

Inca o intrebare ar fi ce tip de avocat se poate ocupa de un caz de acest gen?
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Iulie 2025
white.t89, utilizator
acest răspuns util
Un avocat de civil
acest răspuns util
Cel mai bine este sa consultati un av (eventual online)dacă sunteți plecat din tara,sa incepetivdemetsurile pt dezbaterea succesiunii în ideea reducerii pe cât posibil a pierderilor,se pot solicita aducerea la masa succesorala a sumelor cheltuite după decesul tatălui etcetc.

Alte discuții în legătură

Cote mostenire stelicad stelicad Tatal meu de 74 da ani vrea sa se racasatoreasca. El are o casuta pe un teren pe care eu l-am primit prin cedare de la un prieten al meu care este stabilit in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. va rog sa ma ajutati cu un raspuns! ambii parinti ... ZIALEX ZIALEX Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns! Ambii parinti au decedat in noiembrie 2021 si dorim sa dezbatem succesiunea ( suntem 3 fiice). Casa in care ... (vezi toată discuția)
Mostenire Popescu Nadia Popescu Nadia Buna seara .Va rog daca se poate sa ma sfatuiti in urmatoarea problema: parintii mei au divortat cand eu aveam 5 ani ,eu am ramas la mama iar tatal meu nu s-a ... (vezi toată discuția)