avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Sunt copilul din prima casatorie al ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Sunt copilul din prima casatorie al tatalui, din a ...

Buna ziua. Sunt copilul din prima casatorie a tatalui, din a doua casnicie mai are unul, nu am tinut legatura din cauza sotiei actuale si nu am primit nimic de la el in 40 ani tot din aceeasi cauza, sotia nr. 2.
La dezbaterea succesiunii se poate sa minta (sotia) si sa spuna ca este un singur copil sau se verifica undeva cati copii are?
Multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Iulie 2025
Annita, utilizator
Cel mai recent răspuns: Annita , utilizator 10:23, 8 Iulie 2025
Buna ziua, se poate sa minta, este infractiune daca stie de existenta dvs., dar pote minti. Notarul nu poate verifica daca are si alti descendenti. Cel mai bine e ca in caz de deces sa dari declaratie notariala de acceptare a mostenirii in termen de 1 an de la data decesului.
Multumesc. Asta voi face.
Mai am o intrebare, eu, in cauza, nu stiu ce bunuri are SAU daca are datorii. Nu as vrea sa ma trezesc cu datoriile lui pe cap, credite la banca. Se pot "mostenii" si aceste datorii in cazul meu?
Repet nu am avut niciun fel de interactiuni tată-copil in cei 40 de ani.

Madalina Pascu a scris:

Buna ziua, se poate sa minta, este infractiune daca stie de existenta dvs., dar pote minti. Notarul nu poate verifica daca are si alti descendenti. Cel mai bine e ca in caz de deces sa dari declaratie notariala de acceptare a mostenirii in termen de 1 an de la data decesului.

Si datoriile se mostenesc in aceeasi masura, partea buna e ca nu platiti din buzunarul dvs, ci din ce ați mostenit
Buna ziua, da. Daca acceptati, acceptati si datoriile. Puteti insa accepta sub beneficiu de inventar adica daca cumva are datorii sa le platiti din mostenirea ce vi se cuvine si nimic peste.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu mai exista noțiunea de acceptare sub beneficiu de inventar din 2011. Acum, daca acceptati mostenirea, veti plati datoriile doar pana la limita valorii activului mostenit
Ultima modificare: Duminică, 6 Iulie 2025
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Succesiune complicata!!!!!!!!!!!! severinbrasov severinbrasov Tata lmeu a decedat in luna martie. La succesiune venim eu in calitate de fiu, si sotia sa, care nu m-a adoptat, mama mea fiind decedata. Am doua credite la ... (vezi toată discuția)
Rest. dif-ta suma dupa decedarea tatalui in urma unui proces pierdut ? PASCAL M PASCAL M Buna Ziua, Ca urmare a unui incident nesolutionat decat pe cale judecatoreasca intre tatal raposat si vecinii despre care restul familiei nu stie si nici ... (vezi toată discuția)
Proprietate ContSters154241 ContSters154241 Daca un parinte se sinucide....unicul copil mosteneste ? si activele si pasivele ?X-( (vezi toată discuția)