avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 297 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Rest. dif-ta suma dupa decedarea tatalui in urma unui ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Rest. dif-ta suma dupa decedarea tatalui in urma unui proces pierdut ?

Buna Ziua,

Ca urmare a unui incident nesolutionat decat pe cale judecatoreasca intre tatal raposat si vecinii despre care restul familiei nu stie si nici nu a gasit acte,va rugam sa ne spuneti daca e obligatoriu de restituit aceasta suma ?Mentionez ca dupa cate stiu si eu el ar fi pierdut procesul.De ce eu ca fica care nu am fost citata ca martor in procesele lui sa trebuiasca sa platesc aceasta dauna?
Ultima modificare: Vineri, 20 Martie 2009
PASCAL M, utilizator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 14:25, 20 Martie 2009
Daca ati acceptat succesiunea defunctului urmeaza sa platiti si aceste cheltuieli intruycut ele reoprezinta pasiv al patrimoniului defunctului, chiar daca nu ati avut cunostiinta de proces
depinde daca acceptati succesiunea sau nu, sau daca o acceptati sub beneficiu de inventar. daca acceptati succesiunea veti prelua atat activul cat si pasivul (datoriile) tatalui dvs. daca nu acceptati succesiunea nu va trebui sa platiti nimic. daca acceptati mostenirea sub beneficiu de inventar, se vor plati datoriile defunctului si ceea ce ramane din activ va deveni al dvs. cu alte cuvinte, daca tatal dvs avea suficienti bani incat sa plateasca acea datorie e recomandabil, pentru ca va mai ramane ceva din mostenire in urma unei acceptari in felul acesta. daca nu, partea pe care o veti mosteni va fi probail foarte mica sau spre zero. in orice caz, trebuie sa va prezentati impreuna cu ceilalti mostenitori (fratii dvs daca exista si mama daca este in viata) in fata unui notar public pentru a rezolva aceste probleme.

av. J. Watkins
Nu am inteles prea multe... acceptarea sub beneficiu de inventar e ok atunci cand nu se stie daca activul defunctului acopera pasivul...
Daca e sigur ca acopera, pentru ce atatea inventare etc.? Inseamna ca oricum nu se va ajunge ca sa plateasca din banii lor mostenitorii, deci le va ramane cu siguranta mostenire. Daca nu e sigur ca le-ar ramane ceva, atunci se accepta sub beneficiul inventarului, ca sa nu cumva pasivul sa depaseasca activul si sa plateasca mostenitorii din banii lor.

Cat despre speta in sine, depinde de data pronuntarii si despre momentul in care a survenit decesul in raport de ACEA DATA. Daca e anterior pronuntarii, atunci trebuia introdusi mostenitorii in cauza... Contestatie la executare, vazut in ce mod se poate combate titlul creditorilor etc.
E musai nevoie sa aveti actele respective... Vedeti daca decedatul a avut avocat, daca gasiti numarul dosarului...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune vacanta ianasi elena ianasi elena Intr-o asociatie proprietarul este decedat, avand debite, se mai acumuleaza in continuare si nimeni nu se intereseaza de apartament.Ce modalitati exista de ... (vezi toată discuția)
"mostenire" datorii gregoo gregoo Buna ziua, In cazul in care parintele decedat are o datorie la o firma de recuperari creante, urmasii mostenesc acea datorie? Exista vre-o lege care ... (vezi toată discuția)
Cine plateste creditul la banca in caz de deces? marinakarina72 marinakarina72 Buna seara,tatal meu a decedat in urma cu doua saptamani si am aflat ca avea un credit la banca de 11 milioane(lei vechi).As dori sa stiu ce se intampla cu ... (vezi toată discuția)