Buna ziua. Sunt copilul din prima casatorie a tatalui, din a doua casnicie mai are unul, nu am tinut legatura din cauza sotiei actuale si nu am primit nimic de la el in 40 ani tot din aceeasi cauza, sotia nr. 2.
La dezbaterea succesiunii se poate sa minta (sotia) si sa spuna ca este un singur copil sau se verifica undeva cati copii are?
Multumesc!
Oamenii, si in special succesorii vor doar sa ia, nu sa si dea. Daca aveti indicii ca ar avea datorii, renuntati la mostenire. Daca nu aveti astfel de indicii si vreti sa mosteniti acceptati mostenirea. Numai cine joaca castiga.
Annita
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Dar de ce sa dau daca el nu si-a respectat in 40 de ani rolul de părinte? de ce i-as plati datoriile unui om care nu s-a interesat de viata primului copil? si DA vreau dreptul ce mi se cuvine ca o plată a ceea ce nu a facut atatia ani de zile. M-am facut inteleasa ibn? Nu am pus intrebarile ca sa fiu judecată
CHKa
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Stimata @Annita , nu asa merge . E adevarat ca ar fi trebuit sa primiti pensie de intretinere un numar de ani , pana la terminarea studiilor , dar nu mai mult de varsta de 26 ani . Dar asta se primeste la cerere , daca parintele nu o face de buna voie . Mama dvs. ar fi trebuit sa o solicite in instanta - pentru dvs. - pana ati ajuns la majorat . Dupa , trebuia sa o cereti dvs. Cata vreme nu s-a solicitat , inseamna ca nu ati fost in nevoie . Nu exista “ ca o plata a ceea ce nu a facut atatia ani de zile “ , nici o lege nu prevede asa ceva . Toate trebuie facute la timpul lor . Eu zic sa nu invinuiti sotia a doua , daca ar fi vrut , tatal ar fi gasit modalitati sa va contacteze , dupa cum si dvs. ati fi putut . Ceea ce o persoana lasa mostenire , este valoarea a tot ceea ce detine , minus valoarea a ceea ce datoreaza . Nu mostenitorii platesc datoriile , ci insusi decedatul , din bunurile sale . Ce ramane , impart mostenitorii , in cotele stabilite de lege . Daca , de exemplu , exista o casa de mostenit , dar si datorii , casa se poate vinde , se acopera datoria , si ce ramane este ceea ce a lasat mostenire persoana . Daca mostenitorii vor sa pastreze acea casa , platesc din buzunar debitele , si ramane intreaga casa , ne mai trebuind sa fie vanduta . Practic , e ca si cum mostenitorii “ cumpara “ partea din casa corespunzatoare sumei datorata de decedat . E doar un exemplu , cat se poate de simplist PS. Sub nici o forma nu va judec conduita niciunuia , vor fi existat motive sa actionati asa , si dvs. , si mama dvs. , si tatal . Daca acesta nu e decedat , nici acum nu e prea tarziu sa incercati sa luati legatura , daca ati dori asta .
Cred ca se merge MULT prea departe si nu simt sa imi expun viata personala pe un forum. Intrebarile pe care le-am adresat au primit raspuns asa ca as dori ca adminii sa ”inchida” acest subiect.