avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Răspunderea asociației de proprietari pentru abuzuri ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Răspunderea asociației de proprietari pentru abuzuri referitoare la facturi

Asociație proprietari răspundere

Pentru abuzuri referitoare la facturi am făcut sesizare la primăria locală la departamentul alocat cât și ANPC . Nu am primit răspuns ,de luni de zile . De ce legea spune sa ne adresam la aceste instituții daca ele nu exista în fapt ?
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 13:52, 8 Iulie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca doriti raspuns, se face sesizare scrisa, cu nr. de inregistrare/ data. Se invoca OG nr. 27/ 2002 privind petitiile. Nu primiti raspuns scris in 30 de zile de la inregistrarea petitiei dvs. la institutia statului, puteti deschide actiune in contencios administrativ in baza Legii nr. 554/ 2004.
As vrea sa va ajut, dar nu inteleg ce abuzuri face as. prop. in legatura cu facturile?
FPuneti o intrebare corecta si o sa primiti informatii corecte.
Ce sa inteleaga departamentul alocat din primarie sau ANPC-ul?
Mergeti in audienta la dl. Ciobanu, Sef birou Serv. as. prop. din Aleea Rozelor, pregatiti-va un material scris - eventual, mergeti insotit si de un alt vecin nemultumit de aceste abuzuri.
Va mulțumesc de răspuns .
Conținutul sesizării este dens, nu l-am descris aici. Este vorba de facturi de apa estimative la care noi am transmis sa fie in 0 deoarece nu locuim la imobil. Asociația nu răspunde decât tardiv și nu la obiect când sesizăm aspecte către dansii.
De 7 luni avem infiltrații mai ales iarna , cartonul de deasupra este rupt ,am propus reparatii dar nu se face nimic .

Avem și alte probleme cu sigiliile obligatorii la care asociația ar trebui să desemneze cine le pune, și cum se colaborează. Nu putem monta contoarele din cauza lipsei de informatii și colaborare .
Și altele, totul cu dovezi și adrese .

Ultima modificare: Marți, 8 Iulie 2025
Manuela Rășină, administrator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Amestecati lucrurile - cel putin asa inteleg eu...
Cand vorbiti despre facturi, inteleg ca trebuie sa va referiti la un furnizor - de servicii si utilitati, cu care as. prop. are incheiate contracte de furnizare.
Sigur, as. prop. trebuie sa repartizeze cheltuielile pe proprietari, conf. prev. Legii nr. 196 / 2018 - [ link extern ]
Mai inteleg ca dvs. aveti "probleme" cu as. prop. nu cu furnizorii, asa ca repet, singur sau cu alti proprietari nemultumiti de activitatea acestora, mergeti la SAP, unde v-am indicat. Sunt convins ca cei de acolo au sa va ajute.
Am inteles ca sunteti din Iasi, puteti sa-mi dati niste amanunte pe mesaj privat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul penalitati elenadove elenadove buna ziua, va supun atentiei urmatoarea problema; un proprietar cu centrala termica refuza sa plateasca suma ce-i revine pt incalzire parti comune din ... (vezi toată discuția)
Verificare liste plata rrm012001 rrm012001 Vin si eu cu o intrebare. Cine poate sa controleze din punct de vedere financiar asociatia de locatari ? Listele de intretinere fata de alte blocuri sunt mai ... (vezi toată discuția)
Reclamatie la primarie facuta de un membru al asociatiei de proprietari ivanvintilica ivanvintilica Un locatar nemultumit,fara sa ceara lamuriri din partea conducerii asociatiei, se adreseaza direct compartimentului din primarie,care solicita documente ... (vezi toată discuția)