avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bună dimineața! Având în vedere ,,noua” lege de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bună dimineața! Având în vedere ,,noua” lege de a plati ...

Bună dimineața! Având în vedere ,,noua ,, lege de a plati CAS și mamale aflate în concediu de creștere copil , vreau sa va întreb dacă și eu mama aflata în CIC pentru copil cu handicap, voi fi nevoita sa plătesc acea asigurare ( menționez ca sunt în CIC perioada 3 -7 ani ) și am indemnizația minima cea 1651 de lei .
Dar soțul, care ia indemnizația de însoțitor? Va trebui sa plătească și el ?
Mulțumesc!
Ultima modificare: Luni, 7 Iulie 2025
Yleana85, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:37, 7 Iulie 2025
Soțul nu lucrează, nu-i trage din salariu CASS`?
Trebuie sa asteptam sa treaca prin Parlament , doar dupa asta vom cunoaste textul definitiv al Legii ( si prevederile acesteia ) . Parlamentarii pot depune amendamente pe care Guvernul le poate accepta , sau nu . Daca sotul e angajat al Primariei ca insotitor , atunci i se retine deja CASS . Daca ia doar indemnizatia de insotitor , aceasta e a copilului si nu va trebui sa plateasca . Doar ca o curiozitate , dvs. sunteti in CIC pentru acelasi copil care are si insotitor ( sau indemnizatie de insotitor ) ?
CHKa, utilizator
Am uitat sa specific ca soțul lucrează

Dapix a scris:

Soțul nu lucrează, nu-i trage din salariu CASS`?

Păi dacă lucrează, este asigurat din start, nu mai avea sens întrebarea dumneavoastră în legatură că el încasează indemnizația de însoțitor a copilului.
Nu contează care dintre părinți încasează indemnizația de însoțitor a minorului, aceasta este a copilului, și nicidecum a părinților.
Dapix, utilizator
Și pana la urma cum e ? Mi se vor opri acei bani din indemnizația minima ? Sau exista un barem ca la pensii ?.

Dapix a scris:

Păi dacă lucrează, este asigurat din start, nu mai avea sens întrebarea dumneavoastră în legatură că el încasează indemnizația de însoțitor a copilului.
Nu contează care dintre părinți încasează indemnizația de însoțitor a minorului, aceasta este a copilului, și nicidecum a părinților.

Alte discuții în legătură

Indemnizatie insotitor copil cu handicap grav mamamiru7111 mamamiru7111 Buna ziua In per. 9.03.2009 - 8.03.2010 am fost in CIC de la 2 la 3 ani cu copil cu handicap gravcare ar fi trebuit sa primeasca indemnizatia de insotitor pe ... (vezi toată discuția)
Concediu de paternitate cata80 cata80 Intrebare: sotul este angajat cu carte de munca din data de 3 martie 2008, sotia (nu a lucrat cu CM) a nascut pe 25 februarie 2009. Poate beneficia sotul de ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal Dujami Dujami Buna ziua, am o vechime pe cartea de munca de 2 ani cu doar o zi intrerupere. Contractul de munca care il am semnat acum este pe perioada ... (vezi toată discuția)