avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1594 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Am incheiat un pv cu asociatul firmei pentru a-i ceda ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Am incheiat un pv cu asociatul firmei pentru a-i ceda părțile sociale

Buna seara!
Am incheiat un pv cu asociatul firmei pentru ai ceda partile mele sociale. Pentru cedare am convenit sa imi plateatsca 12000 lei si dividendele pe anul 2023(aproximativ 8000 lei). Acum imi spune ca trebuie sa ii restitui eu aproximativ 4000 lei, daca nu demarează procedura de recuperare ptr ca cei 12000 lei s au platit din contul firmei. Ce pot face in acest caz?
Ultima modificare: Miercuri, 9 Iulie 2025
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 14:27, 9 Iulie 2025
daca s-au platit din contul firmei, suma reprezinta dividendele. deci trebuie sa inapoiati firmei cei 4000.
pentru cesiunea partilor sociale plata sumei de 12000 se face dintr-un cont personal, fara nici o legatura cu firma.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Iulie 2025
adriandimitriu, utilizator

Si daca eu ii restui in firma , dupa trebuie sa demarez procedura de recuperare de la administrator?
ati introdus si administratorul sau acesta este chiar asociatul caruia ii cesionati partile sociale?
in contractul de cesiune trebuie sa fie inscris termenul de plata si termenul de cesiune, precum si ce se intampla daca aceste actiuni nu se intampla. contrar, vorbiti cu un avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cedare parti sociale srl in executare silita Scortzishor Scortzishor Buna ziua, intr-un SRL sunt 2 asociati, ambii administratori. Firma apare pe site-ul ANAF cu mentiunea \"s-a inceput procedura de executare silita\" pentru ... (vezi toată discuția)
Srl in insolventa gigigiaolimpiu gigigiaolimpiu Ca asociat intr-un SRL aflat in procedura de insolventa-reorganizare pot ceda partile mele sociale unui alt asociat din cadrul firmei,? (vezi toată discuția)
Cedare parti sociale. gabriela-jupanschi gabriela-jupanschi Buna ziua. O intrebare pentru cineva care imi poate da un sfat. Vreau sa cedez fiului meu partile sociale pe care le detin la o societate. Cum se poate face ... (vezi toată discuția)