Buna ziua,
Usa de la intrare si un geam mi-au fost fortate de hoti,urmele sunt vizibile,dar infractorii nu au reusit sa intre in locuinta.
Am chemat politia dar nu la 112,si dupa ce am scris o declaratie,mi s-a comunicat de dansii ca voi fi contactata de politia locala,si se va deschide dosar penal,fiind sfatuita sa nu ating usa si geamul fortate,dar nu au facut nicio poza si au zis ca in weekend criminalistul e liber.
Problema e ca au trecut 3 zile lucratoare de la acel incident, in total 5 zile,si inca nu am fost sunata,iar din cauza vremii etc mi-e teama ca unele din probe/dovezi,ex urme de noroi lasate de manusile hotilor pe usa sa nu se stearga.
Nu am mai deschis respectiva usa si geam ,nici pe dinauntru,de teama sa nu le mai pot inchide deloc apoi.
Puteti sa imi spuneti va rog care este procedura legala/urmatorii pasi in acest caz,ce ar trebui sa faca politia,si ce as putea sa fac?
Va multumesc anticipat pt orice raspuns!
Procedura este ca atunci cand au venit, trebuiau sa stranga si probele.
Pe scurt nu i-a interesat sa-ți facă meseria!
Mai dati-le telefon si mai insistați.
Multumesc f mult pt rsp,banuiam asta,oare nu ar fi o varianta mai buna sa sun la 112 desi maine se face o saptamana de la incident si practic nu mai e o urgenta,sa ii "fortez' astfel cumva sa isi faca treaba,fiind apelul inregistrat?
Sau nu s-ar mai justifica sa mai sun la 112 si ar fi mai indicat sa merg sa vb la politia locala ?
Pb e ca am vb in prima faza cu seful de post care i-a trimis pe politistii care au tratat toata situatia superficial...
Normal ar trebui sa se stranga probe ,sa se faca o ancheta si sa se deschida dosar penal ?
Pana la urma ,daunele sunt vizibile (cine plateste pt asta?! ), si ma tem ca incidentul se va repeta daca nu apare o reactie,sunt norocoasa ca usa si geamul nu au cedat ca altfel poate nu mai scriam acum aici.
Ce ma sfatuiti ?
Trebuia atunci pe moment cand ati descoperit tentativa de efractie sa sunati la 112, acuma nu mai are niciun rost si puteti chiar sa fiti amendata, avand in vedere ca nu mai este o urgenta...mergeti la sectia de politie din apropiere si vorbiti acolo
Multumesc,de unde sa stiu care este procedura,de asta am si intrebat aici pt ca am vazut ca au trecut zile bune si nu m-a mai contactat nimeni ,corect ,se pare ca sg metoda ca sa se miste ceva in tara asta este sa suni direct la 112..
In trecut cand au fost alte pb ,cand am apelat 112 n weekend ni s-a reprosat de fostul primar ca trebuia sa vb cu el si sa nu sunam la 112 ,ceea ce am facut de aceasta data ,asa ca acum am contactat noul primar care la randu-i l -a anuntat pe seful de post care a trimis cei doi polististi si apoi ..nimic.
Multumesc pt sfat!
Lonapak
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Pai si dv va luati dupa ce va zice primarul? :)) ce treaba are el cu serviciul 112 si politia nationala/romana? El are treaba poate cu politia locala a carora le este sef, dar aia de la locala nu au treaba cu investigat efractii sau infractiuni in general. Apelurile la 112 sunt inregistrate automat si monitorizate, raman intr-o arhiva centralizata si sunt trasabile in caz de nevoie, plus ca la 112 e posibil sa va directioneze si spre jandarmerie, ambulanta, pompieri daca este nevoie.
Furt prin efractie
SilviuE
Am o casa de weekend in apropiere de Bucuresti, in judetul Giurgiu. Ieri dupa-amiaza am constatat ca o magazie (o camera inclusa in corpul casei) a fost ... (vezi toată discuția)