avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Procedura legala in caz de tentativa de efractie in ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Procedura legala in caz de tentativa de efractie in locuinta ?

Buna ziua,
Usa de la intrare si un geam mi-au fost fortate de hoti,urmele sunt vizibile,dar infractorii nu au reusit sa intre in locuinta.
Am chemat politia dar nu la 112,si dupa ce am scris o declaratie,mi s-a comunicat de dansii ca voi fi contactata de politia locala,si se va deschide dosar penal,fiind sfatuita sa nu ating usa si geamul fortate,dar nu au facut nicio poza si au zis ca in weekend criminalistul e liber.
Problema e ca au trecut 3 zile lucratoare de la acel incident, in total 5 zile,si inca nu am fost sunata,iar din cauza vremii etc mi-e teama ca unele din probe/dovezi,ex urme de noroi lasate de manusile hotilor pe usa sa nu se stearga.
Nu am mai deschis respectiva usa si geam ,nici pe dinauntru,de teama sa nu le mai pot inchide deloc apoi.
Puteti sa imi spuneti va rog care este procedura legala/urmatorii pasi in acest caz,ce ar trebui sa faca politia,si ce as putea sa fac?
Va multumesc anticipat pt orice raspuns!
Ultima modificare: Miercuri, 9 Iulie 2025
crisstina2021, utilizator
Cel mai recent răspuns: crisstina2021 , utilizator 17:18, 10 Iulie 2025
Nu aveam de unde sa stiu amanuntele astea.
Totusi,daca nu au treaba cu investigarea infractiunilor din localitate, fiind politie locala,de ce s-a implicat seful de post si dupa ce am vb la tel cu el ,explicandu-i despre ce e vb ,a trimis politistii,nu era mai indicat sa imi spuna sa sun la 112 ?
De aici si asteptarea si confuzia mea.
Acum m-ati pus pe ganduri ,sper sa se rezolve ceva.
Politia locala nu are treaba cu politia romana/nationala, cititi despre diferentele acestor doua institutii ca nu au treaba una cu alta. Politia locala sunt fostii gardieni publici care pazeau parcurile, nu stiu daca ati avut aceasta institutie de unde sunteti dv, dar in Bucuresti cam astea le erau atributiile sa pazeasca parcuri si sa goneasca comerciantii neautorizati (vanzatori ambulanti), apoi au fost "rebranduiti" in politie comunitara si mai apoi in politie locala si prin aceasta cale li s-au marit si drepturile, tocmai din cauza asta cred ca confundati institutiile astea. Asta cu primarul si seful de post care trimite politisti nu stiu ce sa zic, e o harababura totala, dvs sunati la 112 daca aveti o problema urgenta nu la primar sau seful de post.
Ultima modificare: Joi, 10 Iulie 2025
Lonapak, utilizator
Multumesc mult pt explicatii!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt prin efractie SilviuE SilviuE Am o casa de weekend in apropiere de Bucuresti, in judetul Giurgiu. Ieri dupa-amiaza am constatat ca o magazie (o camera inclusa in corpul casei) a fost ... (vezi toată discuția)
Lmplicat intr-un accident rutier fara voia mea mitilias mitilias buna ziua ! ieri am fost implicat intr-un accident rutier fara voia mea ...ajuns in apropierea unei intersectii semaforizate , circulam pe banda 1 ,sens ... (vezi toată discuția)
Despagubire asigurare pt furt suciu florin suciu florin Buna! Lucrez la o firma de distributie, iar acuma in weekend mi s-a furat marfa din masina de servici. Autoturismul are asigurare si pt marfa din ea, ... (vezi toată discuția)