avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 220 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Despagubire asigurare pt furt
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Despagubire asigurare pt furt

Buna!
Lucrez la o firma de distributie, iar acuma in weekend mi s-a furat marfa din masina de servici.
Autoturismul are asigurare si pt marfa din ea, problema ar fii ca nu sunt urme de fortare a usilor sau geam spart.
Cum se desfasoara de obicei acest gen de despasgubiri, in ce conditii?
Trebuie ca furtul sa se produca in timpul programului de lucru, trebuie sa existe urme clare de fortare, cum se stabileste paguba produsa, ce consecinte se pot abate asupra mea( a angajatului)???
Va rog niste raspunsuri!
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 02:45, 19 Mai 2009
Pentru marfa, probabil aveti asigurare CARGO (unde este inclus si riscul de furt).Daca masina are numai asigurare CMR(raspunderea transportatorului) acest risc nu este inclus.In asig.CARGO, la capitolul conditii despagubire furt, vedeti care sunt conditiile de excludere:furt fara efractie,loc de parcare,perioada orara,conditii de asigurare anti furt.
De principiu ,dovada furtului o stabileste Politia pe baza probelor ridicate dupa reclamarea furtului si intocmirea actului constatator pe care il puteti solicita numai oficial.Acest act incadreaza evenimentul in conditiile amintite anterior.
Daca politia constata furtul si face act constatator, societatea de asigurari e obligata sa despagubeasca?Si cum se evalueaza valoarea pagubei, pt ca s-a sustras numai o parte din marfa?
Sa presupunem ca asigurarea nu include acest risc(desi din cate stiu asigurarea care o are include si furt), ce consecinte sunt asupra mea?
Important e sa verificati conditiile de asigurare pentru a va lamuri daca se va despagubi contravaloarea marfii sustrase. Deosebit de importante sunt si constatarile politiei, in baza carora vor transmite la asigurator informatiile solicitate de acesta.
De regula, se despagubesc furturile in cazul celor savarsite prin efractie, in nici un caz cele cu chei potrivite.
Cat priveste cuantificarea pagubei produse ( cat reprezinta marfurile sustrase), aici ar fi trebuit sa se efectueze un inventar, pentru a se vedea ce lipseste. Raspunderea dvs. va fi antrenata potrivit dispozitiilor contractului individual de munca si a fisei postului si nu in ultimul rand, e important de stiut ce atitudine are angajatorul dvs fata de acest incident.
Masina are asigurare Cargo pt marfa optiunea "Toate riscurile",la aceasta optiune scrie ca acopera toate riscurile mai putin excluderile unui anumit articol, articol in care in excluderi nu se gasesc si furturile.
Pe polita de asigurare scrie exact bunurile care sunt asigurate, si acelea au fost si furate.
Masina are o "broasca" de la usa fortata, rupta, ma gandesc ca asta ar trebui sa constituie o dovada ca masina a fost sparta.Toata marfa din masina are acte(aviza de insotire,factrui,etc),se poate justifica clar.
In contractul meu de munca nu se mentioneaza nimic in acest sens si nici nu am semnat ca trebuie sa las masina la sediul firmei.
Din cate stiu nu exista termen legal pt a reclama furtul la politie, este adevarat?
sper sa se rezolve favorabil!.
Anuntati de urgenta Politia si Asiguratorul pentru a cerceta,preleva probe si inventaria furtul.De ce nu ati facut-o deja?Tot in conditiile de asigurare gasiti sarcinile ce va revin in caz de furt.
Ultima modificare: Marți, 19 Mai 2009
nucu$, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt din masina ovi_18 ovi_18 Am o mare problema ,daca se poate sa ma ajutati cu un sfat ceva.Lucrez in domneiul vanzarilor ,mai exact sunt agent vanzari in regim vansell aseara mi sa furat ... (vezi toată discuția)
Asigurare casco pentru furt auto andreimar andreimar Ma numesc Marinoiu Andrei,sunt din Ploiesti si am urmatoarea problema: intr-o noapte, in timp ce eu si membrii familiei mele dormeam la etajul unui imobil ... (vezi toată discuția)
Cmr vs cargo csabaweb csabaweb buna ziua am o nelamurire la care inca nu am gasit raspuns nici la firmele de asig.. si anume: lucrez la un holding care detine mai multe firme ... (vezi toată discuția)