avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1180 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Recent am infiintat un SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Recent am infiintat un SRL

Buna ziua! Recent am infiintat un SRL cu domeniul de activitate: transport rutier de marfuri. Am achizitionat pe firma in leasing un Citroen jumper de 3,5 tone. Urmeaza sa depun documentatia la ARR pt. obtinerea licentei de transport. Intrebarea este: ce documemte trebuie sa detin in momentul in care voi avea control de la ARR? Mentionez ca eu sunt administratorul firmei si tot eu voi efectua cursele cu masina. E obligatoriu sa fiu angajat ca sofer? Legal pot functiona si ca administrator firma si ca sofer?
Multumesc anticipat de raspunsuri!
Ultima modificare: Joi, 10 Iulie 2025
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:36, 12 Iulie 2025
Detalii
[ link extern ] /

Obiectivele unei acțiuni de control poate fi :
- verificarea respectării perioadelor de conducere, a pauzelor şi perioadelor de odihnă de către conducătorii autovehiculelor şi existenţa verificării aparaturii tahograf;
- verificarea documentelor necesare și obligatorii a fi deținute la bordul vehiculelor rutiere destinate transportului rutier de mărfuri și persoane (copii conforme, certificate de pregătire profesională, documente de transport etc);
- verificarea stării tehnice a vehiculului și valabilitatea inspecției tehnice periodice;
- menţinerea unui climat de legalitate în domeniul transporturilor rutiere publice de mărfuri și persoane;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce documente imi trebuie ca sofer de transport marfa? CURALA CURALA Buna seara. Va rog mult daca ma poate lamuri cineva ce documente imi trebuie ca sofer de transport marfa cu o masina mai mare de 3,5 tone si daca imi trebuie ... (vezi toată discuția)
Acte danny_boy danny_boy Buna ziua,daca merg cu o dubita sa aduc 500 kg de marfa din Germania in Romania,auto este proprietatea firmei care este si beneficiarul marfii ce acte sunt ... (vezi toată discuția)
Transport marfa cu 3,5t+remorca 3,5t lucasebastian lucasebastian Buna ziua Am o firma de transpot si fac transport internantional cu o autoutiltara de 3,5 t si as dori sa ii atasez si o remorca de 3,5 t masa maxima ... (vezi toată discuția)