Bună ziua!
Am o nelămurire, in contractul de munca am stipulat 160 de ore la luna, dar eu fac ore mai multe și nu sunt de acord cu ore suplimentare care nici nu sunt plătite dublu, nici weekendul nu este platit dublu nici zilele libere de la stat nu sunt plătite libere chiar daca pic la lucru, îmi socotește zi libera doar daca se nimerește sa fiu in concediu și pica o zi liberă într-o zi din concediu și atunci nu îmi trece CO ini trece ZL. Este legal ce face această firmă? Va rog dacă se poate sa mă lămuriți va rog. Este luna care suplimentam postul colegului care este in concediu și ajungem sa facem 216 ore dar și tem plătiți normal pe oră chiar daca trecem de 160 de ore pe luna, nu trebuia să fie plătiți dublu ce trece peste acele ore? Mulțumesc în avans pt un posibil răspuns.
Mulțumesc pentru răspuns! Daca sesizez ITM nu o sa îmi apară numele că eu am sesizat și o să am probleme după? Pot sesiza anonim? Nu vreau să îmi pierd locul de munca.
Cornel Vasile a scris:
Sesizati ITM-ul .
Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.
1. Petitiile anonime sau cele in care nu sunt trecute datele de identificare a petitionarului nu se iau in considerare si se claseaza, potrivit OG 27/2002.
2. Inspectorii de muncă sunt obligați să păstreze confidențialitatea asupra identității persoanei care semnalează nerespectarea prevederilor legale în domeniul reglementat de prezenta lege și să nu dezvăluie angajatorului, prepușilor săi sau altor persoane faptul că efectuează controlul ca urmare a unei sesizări
Munca la negru
anonim666
Am lucrat la o firma de paza, la negru, si m-au dat afara de curand. Vreau ca firma asta de paza sa primeasca un control dar direct de la ITM Bucuresti pentru ... (vezi toată discuția)
Buna seara,
ContSters338154
Domne,cui trebuie sa ma adresez sa:
~aduca la cunostinta patronului meu ca eu nu am nici o vina ca el nu are angajati suficienti si din aceasta cauza eu ... (vezi toată discuția)