avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1726 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Am semnat antecontract si achitat avans de 15%
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Am semnat antecontract si achitat avans de 15%

Bună ziua, am semnat antecontract si achitat avans de 15% în 2023. Ar trebui sa achit diferența de 5% pana la 01 august ca să rămân la tva de 9%? Dacă da cum? La notar sau pot face un transfer bancar simplu? Mulțumesc anticipat
Ultima modificare: Luni, 14 Iulie 2025
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: BogdanGri , utilizator 18:33, 14 Iulie 2025
Buna ziua

Da, trebuie sa achitati inca 5% pana la 1 august.

Asta se face la notar, printr-un act aditional la promisiunea de vanzare-cumparare semnata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva la un antecontract pentru apartament in constructie? cioclud cioclud am incheiat un antecontract pentru apartament in constructie in 2021 cu act aditional de prelungire a termenului de vanzare cumparare in 2022 pentru anul ... (vezi toată discuția)
Un sfat va rog lils lils buna ziua, situatie concreta am cumparat o casa de la niste cunostiinte in martie 2010, am semnat la notar un antecontract cu legalizare de semnatura si am ... (vezi toată discuția)
Va trebui să achit diferența de tva până la 9%? Ovidiu_t Ovidiu_t Bună ziua. Spuneți-mi vă rog, dacă am plătit apartamentul integral în 2023, iar contractul de vânzare-cumpărare urmează să-l semnez cu dezvoltatorul ... (vezi toată discuția)