avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Obligațiile copiilor față de părinți
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Obligațiile copiilor față de părinți

Bună ziua. Pe mine m-au crescut bunicii mei, nu am avut relații foarte bune cu mama niciodată. Acum in ultimul timp nu ne-am mai văzut de vreo 10 ani. Sora mea i-a fost foarte apropiată, a primit de la mama un apartament si sprijin financiar cel puțin in ultimii 20 de ani de când mama e pensionară iar soră - mea nu lucrează. Eu, pe de altă parte familie grea, 2 copii, i-am crescut fără nici un sprijin iar acum mama a căzut la pat iar soră - mea nu vrea să o ajute.
Întrebarea mea e :poate vreo instituție a statului să mă oblige să o țin eu sau să - i plătesc (și) eu diferența între pensia ei și costul serviciilor de întreținere furnizate eventual de vreun azil?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:10, 20 Iulie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Teoretic, da. Practic, nu prea se intampla
De ce nu se întâmplă? Am înțeles că Primăria a făcut dosar pemtru trimiterea ei la azil. E greu de crezut că va suporta primăria cheltuielile iar dacă se îndreaptă împotriva noastră, sora nu are serviciu, nu are bani, nu are nimic că a topit tot ce a primit. La mine se găsește câte ceva că au fost făcute exclusiv pe munca mea...

gi-jane2 a scris:

Teoretic, da. Practic, nu prea se intampla

Ultima modificare: Duminică, 20 Iulie 2025
--clau--, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
De regula, se multumesc cu pensia .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tutorele, ruda cu batranul diagnosticat cu dementa mixta, are drept la masa sucsesorala dupa decesul acestuia? Gabi_R Gabi_R Varul meu primar in varsta de 79 de ani (care nu a fost casatorit si nu are copii) s-a imbolnavit de dementa mixta, cu evolutie rapida si a si orbit.Nu este ... (vezi toată discuția)
Bună ziua as dori sa ma informați cu privire la drepturile unor bătrâni ... Ioana felicia Ioana felicia Bună ziua as dorii sa ma informați cu privire la drepturiile unor batrani fiind de fapt părinții mei au căzut la pat de bătrânețe mama 90 tatăl 92 cu ... (vezi toată discuția)
As incalca contractul de intretinere? ioanador2006 ioanador2006 Buna ziua , mama si tatal meu au facut acum 6 ani un contract de intretinere cu bunica mea , mama tatalui meu. Acum doi ani tatal meu a decedat , bunica ... (vezi toată discuția)