avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Câte zile de concediu am dreptu legal anual la privat?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Câte zile de concediu am dreptu legal anual la privat?

Lucrez la privat și am o vechime în câmpul munci de 24 ani, și doresc sa va întreb câte zile de concediu am dreptu legal anual (angajatorul zice 21 zile)
Și câți bani trebuie ca să primesc în mână de la angajator pe concediu de adihna la salar minim construcții 4582 brut și 2739 net, în total sau calculat la zi.
Va mulțumesc frumos
Ultima modificare: Marți, 22 Iulie 2025
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:03, 22 Iulie 2025
Buna ziua

Conform codului muncii, art 145, durata minimă a concediului de odihnă anual este de 20 de zile lucrătoare iar durata efectivă a concediului de odihnă anual se stabilește în contractul individual de muncă, cu respectarea legii și a contractelor colective de muncă aplicabile.

Deci legal aveti dreptul la minim 20 de zile.

Verificati contractul de munca si acolo va scrie durata la care aveti dreptul, pentru ca e posibil ca angajatorul sa ofere mai multe zile.

In lipsa altor prevederi mai favorabile din contractul de munca, pentru zilele de concediu aveti dreptul la acelasi salariu ca si atunci cand lucrati, mai putin bonurile de masa.
Indemnizaţia de concediu de odihnă reprezintă media zilnică a drepturilor salariale din ultimele 3 luni anterioare celei în care este efectuat concediul, multiplicată cu numărul de zile de concediu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara, la salar minim construcții de 4582 brut 3196 net ... cristianvalean43@gmail.com cristianvalean43@gmail.com Bună seara, la salar minim construcții de 4582 brut 3196 net în 2024 la privat, câte zile de concediu de odihna se acorda anual legale, și câți bani ... (vezi toată discuția)
Numar minim zile concediu de odihna - sector privat suns suns Buna ziua. Intrebarea mea este : de cate zile de concediu de odihna beneficiez, daca sunt o persoana angajata la o firma privata, avand in vedere faptul ca in ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna legal adriana2608 adriana2608 O persoana angajata la 01.01.2014,are dreptul la concediu de odihna in acest an?In ce cuantum? (vezi toată discuția)