avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plângere prealabilă amenințare. Întrebare de ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plângere prealabilă amenințare. Întrebare de procedură. ...

Plângere prealabilă amenințare.
Întrebare de procedură.
Dacă am primit soluția de clasare a plângerii prealabile de amenințare , de la Parchetul de pe lângă judecătorie și fac plângere împotriva ordonanței procurorului, care este procedura? Ca parte vătămată întreb.
Se reiau cercetările de la poliție,sunt chemat iar la poliție sau dă procurorul soluția? Probe noi nu sunt.
Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: SunnyXxxX , utilizator 17:54, 22 Iulie 2025
Buna ziua, plangerea se judeca de instanta care va examina motivele invocate de dvs si daca o admite, dosarul se restituie la Parchet si se efectueaza masurile dispuse de instanta.
Mulțumesc pentru răspuns, dacă nu am ajuns în instanță,cum să judece instanța...
Deci eu am făcut plângere la poliție, s-au făcut cercetări și am primit soluția de clasare de la procuror, și din poliție plecase cu propunerea de clasare.
Acum dacă fac plângere la ordonanța procurorului,ajunge în instanță?!
Un simplu da sau nu este suficient, mulțumesc frumos.

Madalina Pascu a scris:

Buna ziua, plangerea se judeca de instanta care va examina motivele invocate de dvs si daca o admite, dosarul se restituie la Parchet si se efectueaza masurile dispuse de instanta.

Ultima modificare: Marți, 22 Iulie 2025
Misk, utilizator
Dacă este numai amenințare dosarul se clasează.
Dacă amenințarea includea si violență ( agresiune fizică) dosarul ajungea în instanță.
Lasă -te de sfaturi neavizate că mă faci să râd.

SunnyXxxX a scris:

Dacă este numai amenințare dosarul se clasează.
Dacă amenințarea includea si violență ( agresiune fizică) dosarul ajungea în instanță.

În practica judiciară s-a apreciat că nu poate fi realizat elementul material al infractiunii de amenintare atunci când amenintarea este determinată de o atitudine necorespunzătoare a celui amenințat, iar săvârșirea faptei de amenințare este condiționată de această atitudine.Intr-o astfel de situație nu se poate spune că cel amenințat ar fi resimțit într-adevăr o stare de temere, din moment ce realizarea amenințării a depins de atitudinea sa proprie.

Tot în practica judiciară s-a stabilit că nu reprezintă infracțiune nici amenințarea cu folosirea unei căi legale sau cu valorificarea pe cale ilicită a unui drept, chiar dacă astfel de conduită ar expune persoana amenintata unor consecinte nefavorabile.
Ultima modificare: Marți, 22 Iulie 2025
SunnyXxxX, utilizator

Alte discuții în legătură

S-a schimbat procedura? Just-drept Just-drept Am facut plangere impotriva unei ord. de NUP data de Parchet, plangerea fiind depusa la instanta conf. art. 340 cpp. Am primit de curand o citatie prin care ... (vezi toată discuția)
Plângere soluţii de neurmărire/netrimitere judecată (art.340 ncpp) alexandrak alexandrak Buna ziua ! Din nefericire anul trecut am fost reclamata pentru ca am am dat o palma unei fete care m-a agresat verbal nestiind ca resectiva este insarcinata ... (vezi toată discuția)
In cazul in care prin rechizitoriu s-au dispus: 1. trimiterea ... AU2017 AU2017 In cazul in care prin rechizitoriu s-au dispus: 1. Trimiterea în judecată a inculpatului pentru fapta 1 2. Clasarea pentu fapta 2 3. Nu s-a pronuntat nici ... (vezi toată discuția)