avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cererea de completare a unei hotarari judecatoresti ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cererea de completare a unei hotarari judecatoresti suspenda termenul ...

Cererea de completare a unei hotrari judecatoresti suspenda termenul de recurs?
Sunt reclamant intr-un dosar civil. Am o hotarare judecatoreasca care mi-a fost comunicata pe data de 27.05.2025. Instanta a hotarat ca termen de recurs 15 zile de la data comunicarii. Pe data de 04.06.2025 am depus o cerere de completare a hotararii judecatoresti. Paratul a depus recurs, data de intrare la instanta fiind 17.06.2025.
As dori sa stiu urmatoarele lucruri:
- cererea mea de completare a hotararii judecatoresti a intrerupt termenul in care paratul avea dreptul sa faca recurs (din cate am calculat data limita ar fi fost 11.06.2025)? In urma cererii de completare s-a emis o noua hotarare cu un nou termen de recurs.
- recursul paratului este valabil?
Astazi am primit o comunicare de la instanta in care mi s-a transmis recursul paratului. Asta inseamna ca instanta a considerat ca recursul a fost transmis in termen?
Ultima modificare: Marți, 22 Iulie 2025
jacquelline, utilizator
Cel mai recent răspuns: Vasile Braun , Avocat 19:39, 22 Iulie 2025
cererea de completare a hot.jud. nu suspendă termenul de recurs(dacă acesta există). Hot.jud.cu un dizpozitiv completat poate fi la rândul ei atacată cu apel sau după caz cu recurs. sunt 2 proceduri paralele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune in comercial- pretentii ct ct sa presupunem ca societatea 'x' este data in judecata de societatea "y"pentru pretentii.Societatea "x" nu este citata in mod legal, reprezentantul acesteia ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata Alexino100 Alexino100 Buna seara Eu cu fratele meu avem calitatea de parât . Am pierdut procesul insa la cheltuieli de judecata trebuie sa le platesc doar eu. Este corect? ... (vezi toată discuția)
Comunicare jud. alex_gav alex_gav In cazul unei executari silite,comunicarea unei hot.jud.,se transmite, atat intimatei cat si reclamantului in acelasi timp si cu acelasi nr.de ... (vezi toată discuția)