avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1246 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Astazi am fost disponibilizat de companie. ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Astazi am fost disponibilizat de companie. ...

Buna ziua. Astazi am fost disponibilizat de catre co companie. Acestia mi-a spus ca "Mentionam ca pe parcursul colaborarii au existat mai multe situatii neconforme precum si transmiterea unui concediu medical (17.07.25), desi nu exista stagiu minim realizat pentru a beneficia legal de acesta. Te-am informat de acest lucru, si acum te-ai prezentat din nou cu un CM (24-25.07.25), tu neavand stagiu de cotizare. Din aceste motive, decizia de a nu continua colaborarea ramane ferma. Ce este de facut in cazul acesta? Nici nu am avut pretentii sa-mi palteasca acele 3 zile 17.07.2025 si si 25 iulie. Ci doar sa nu le recuperez daca nu am stagiu de cotizare. Deci repet, nu era o problema pentru mine, voiam doar sa nu recuperez. Ca sunt constient ca nu am stagiu de cotizare de minim 6 luni.
Ultima modificare: Luni, 28 Iulie 2025
gaddy, utilizator
Cel mai recent răspuns: gaddy , utilizator 01:03, 29 Iulie 2025
Legal , daca erati in perioada de proba , orice angajator poate sa inceteze CIM , fara macar sa aiba obligatia sa expuna motivele . In oglinda , si angajatul are acelasi drept . Cu tot respectul - ce concediu medical este de o zi unul , si de doua celalalt ? cu certitudine angajatorul a avut suspiciuni ca a fost acordat pentru o boala . Plus ca spune ca au mai fost “ situatii neconforme … Ce este de facut ? sa cautati alt angajator …
Ultima modificare: Luni, 28 Iulie 2025
CHKa, utilizator
Da am plecat dupa 4 ore intr-o zi dar am recuperat pe liberul meu. Deci nicio pierderdere. Apoi am mai plecat ca nu ma simteam bine in alte 2 zile, si urma sa le recuperez maine. Ceea ce as fi facut. Ni s-a spus asta la angajare ca se paote recupera.
Am avut concediu medical o zi ptr. 17 iulie si 24 si 25 (alte 2 zile), insa nu am avut pretentia sa mi le plateasca daca nu am cotizatie 6 luni, ci doar sa nu recuperez.

CHKa a scris:

Legal , daca erati in perioada de proba , orice angajator poate sa inceteze CIM , fara macar sa aiba obligatia sa expuna motivele . In oglinda , si angajatul are acelasi drept . Cu tot respectul - ce concediu medical este de o zi unul , si de doua celalalt ? cu certitudine angajatorul a avut suspiciuni ca a fost acordat pentru o boala . Plus ca spune ca au mai fost “ situatii neconforme … Ce este de facut ? sa cautati alt angajator …

Ultima modificare: Marți, 29 Iulie 2025
gaddy, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concedii medicale 2018 madalinagabriel madalinagabriel Buna ziua,as dori sa stiu care e stagiu minim de cotizare pentru ca angajatorul sa-mi plateasca concediu medical.M-am angajat in august,iar in ianuarie am avut ... (vezi toată discuția)
Bună seara! vin și eu cu o nelămurire. octombrie 2016 - iunie ... Sabina T Sabina T Bună seara! Vin și eu cu o nelămurire. Octombrie 2016 - Iunie 2019 - angajată Ro Iulie 2019 - Ianuarie 2020 - străinătate Februarie 2020 - prezent - ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de somaj 20151975 20151975 Buna ziua, Imi spuneti va rog daca pot beneficia de ajutor de somaj in urmatoarea situatie: In ultimii 3 ani am fost angajat in perioada ... (vezi toată discuția)