Buna ziua. Astazi am fost disponibilizat de catre co companie. Acestia mi-a spus ca "Mentionam ca pe parcursul colaborarii au existat mai multe situatii neconforme precum si transmiterea unui concediu medical (17.07.25), desi nu exista stagiu minim realizat pentru a beneficia legal de acesta. Te-am informat de acest lucru, si acum te-ai prezentat din nou cu un CM (24-25.07.25), tu neavand stagiu de cotizare. Din aceste motive, decizia de a nu continua colaborarea ramane ferma. Ce este de facut in cazul acesta? Nici nu am avut pretentii sa-mi palteasca acele 3 zile 17.07.2025 si si 25 iulie. Ci doar sa nu le recuperez daca nu am stagiu de cotizare. Deci repet, nu era o problema pentru mine, voiam doar sa nu recuperez. Ca sunt constient ca nu am stagiu de cotizare de minim 6 luni.
CHKa
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Ziceti ca ati citit art 31 al (3) din Codul Muncii . Atunci , presupun ca ati inteles ca , in perioada de proba , angajat sau angajator , poate oricare dintre parti sa inceteze CIM , fara a fi obligat sa motiveze . Rostul acestei perioade este ca ambii sa poata verifica daca angajatul se potriveste cu cerintele companiei ( in cazul angajatorului ) , si daca ii convin conditiile de munca , atmosfera , etc. ( in cazul angajatului ) . In cazul de fata , acea companie a considerat ca nu va incadrati in standardele sale , indiferent daca a ajuns la aceasta concluzie obiectiv sau subiectiv , ca nu este obligat sa-si argumenteze decizia .
Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.
Faptul ca au invocat acele absente , nu are relevanta intrucat legea nu-l obliga sa motiveze incetarea .
Concediul medical platit sau neplatit motiva absentele..
Indemnizatie somaj
geny70
Raportul meu de munca cu angajatorul a incetat in conformitate cu prevederile art.65/1( cu alte cuvinte am fost disponibilizata). Mentionez ca am avut CIM pe ... (vezi toată discuția)