avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1478 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Astazi am fost disponibilizat de companie. ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Astazi am fost disponibilizat de companie. ...

Buna ziua. Astazi am fost disponibilizat de catre co companie. Acestia mi-a spus ca "Mentionam ca pe parcursul colaborarii au existat mai multe situatii neconforme precum si transmiterea unui concediu medical (17.07.25), desi nu exista stagiu minim realizat pentru a beneficia legal de acesta. Te-am informat de acest lucru, si acum te-ai prezentat din nou cu un CM (24-25.07.25), tu neavand stagiu de cotizare. Din aceste motive, decizia de a nu continua colaborarea ramane ferma. Ce este de facut in cazul acesta? Nici nu am avut pretentii sa-mi palteasca acele 3 zile 17.07.2025 si si 25 iulie. Ci doar sa nu le recuperez daca nu am stagiu de cotizare. Deci repet, nu era o problema pentru mine, voiam doar sa nu recuperez. Ca sunt constient ca nu am stagiu de cotizare de minim 6 luni.
Ultima modificare: Luni, 28 Iulie 2025
gaddy, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:10, 29 Iulie 2025
Sunt sau eram in perioada de proba. Asta e tot ce am explicat de absente etc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ziceti ca ati citit art 31 al (3) din Codul Muncii . Atunci , presupun ca ati inteles ca , in perioada de proba , angajat sau angajator , poate oricare dintre parti sa inceteze CIM , fara a fi obligat sa motiveze . Rostul acestei perioade este ca ambii sa poata verifica daca angajatul se potriveste cu cerintele companiei ( in cazul angajatorului ) , si daca ii convin conditiile de munca , atmosfera , etc. ( in cazul angajatului ) . In cazul de fata , acea companie a considerat ca nu va incadrati in standardele sale , indiferent daca a ajuns la aceasta concluzie obiectiv sau subiectiv , ca nu este obligat sa-si argumenteze decizia .
Ultima modificare: Marți, 29 Iulie 2025
CHKa, utilizator
Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.

Faptul ca au invocat acele absente , nu are relevanta intrucat legea nu-l obliga sa motiveze incetarea .

Concediul medical platit sau neplatit motiva absentele..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie somaj geny70 geny70 Raportul meu de munca cu angajatorul a incetat in conformitate cu prevederile art.65/1( cu alte cuvinte am fost disponibilizata). Mentionez ca am avut CIM pe ... (vezi toată discuția)
Ma incadrez pentru indemnizatie de somaj? retromusculo retromusculo Pot beneficia de indemnizatie pentru somaj daca indeplinesc aceste criterii: - sunt absolventa de masterat la zi in perioada 2010-2012; - am lucrat 3 luni ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie de somaj? NCorina NCorina Data angajari 13 octombrie 2008 Data incetari raporturilor de munca sau serviciu 13 aprilie 2010 conform art 56 lit J Perioade pentru care raporturile de ... (vezi toată discuția)