avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de indemnizatie de somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de indemnizatie de somaj?

Data angajari 13 octombrie 2008
Data incetari raporturilor de munca sau serviciu 13 aprilie 2010 conform art 56 lit J
Perioade pentru care raporturile de munca sau de serviciu au fost suspendate:
-data de suspendare 01.09.2009 data de incetare a suspendarii 31.01.2010 motivul suspendarii CONCEDIU MEDICAL
-data de suspendare 04.02.2010 data de incetare a suspendarii 13.04.2010. morivul suspendarii INGRIJIRE COPIL PANA LA 2 ANI
In 25 august 2009 am avut o interventie chirurgicala se scoatere a colecistului, eram insarcinata in 5 luni jumate. Am ramas in cancediul medical. Am nascut in 9 noiembrie 2009. Dupa care am intrat in concediu post natal. Dupa acest concediu post natal am intrat in concediu de ingrijire a copilului pana la 2 ani.
Acum in data de 09.11.2011 copilul a inplinit 2 ani si m-am dus la somaj. Dupa ce mi-am facut dosarul cu tot ce se cerea, mi-sa spus, ca am stagiul de cotizare este de11 luni si 18 zile si ca nu pot sa beneficiez de somaj.
Ultima modificare: Joi, 24 Noiembrie 2011
NCorina, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 16:54, 26 Noiembrie 2011
.
Pentru ca dvs. va cunoasteti situatia ,in sensul in care stiti exact intre ce perioade v-ati aflat in concedii medicale,concediu maternitate si respectiv concediu crestere copil,(este f. greu de urmarit cronologic perioadele asa cum le-ati prezentat)situatii in care ati avut cim ul suspendat,si nu aveti stagiu cotizare,va puteti calcula exact cat aveti lucrat (cotizat).
Trebuie sa tineti cont ca in cazul fiecarui concediu medical,5 zile sunt considerate stagiu cotizare la somaj si ca pt.persoanele care au avut raporturile de munca sau de serviciu suspendate, stagiul minim de cotizare se realizeaza prin cumularea perioadei de asigurare realizate inainte de suspendare cu perioada de asigurare realizata dupa reluarea activitatii.
Ultima modificare: Joi, 24 Noiembrie 2011
ContSters136493, utilizator
Concediu post natal a fost dupa nastere. Stiu ca am efectuat 126 de zile acest concediu.
Concediu de boala a fost din 20 august si pana am intrat in concediu post natal.
Din 20 august pana la 31 august am stat in spital. Mai ar fi trebuit sa stau dat mi-am cerut externarea pentru ca nu mai suportam sa stau in spital. Am mers la pansat si mi-a scos firele de la operatie fiind externata. Concediul din 20 agust pana in 31 august mi-a fost dat de spital. Din 1 speptembrie am primit concediu din policlinica, cand mergeam la pansat.
In data de 4 noiembrie 2009 am fost internata la maternitate si in data 09.noiembrie am nascut prin cezariana. Am fost externata in data de 16 noiembrie 2009 din maternitate.
Observ ca in 13 aprilie 2010 s-a incetat cim ul ,contractul de munca fiind suspendat la acea data.In aceasta situatie,stagiul de cotizare se va constitui din 12 luni cotizate inaintea suspendarii contractului.
Astfel,din octombrie 2008,pana in augusat 2009,ati realizat un stagiu de doar 11 luni de cotizare,din insumarea zilelor din concediiile medicale care au fost suportate de catre angajator si care reprezinta stagiu de cotizare la somaj,probabil au rezultat celalalte 18 zile(nu stiu exact cate concedii medicale initiale si cate in continuare cu un alt cod de boala ati avut),dar cred ca cei de la somaj v-au calculat corect cele 11 luni si 18 zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj si maternitate grozaghi grozaghi de cate luni de somaj beneficiez dak am stagiul de cotizare complet 13 luni sunt insarcinata in luna 2, se poate intra in somaj si din ce luna fara sa imi ... (vezi toată discuția)
Concediu pre si postnatal si firma inchisa fulgisordenea fulgisordenea buna ziua, la31 iulie se va inchide firma unde lucrez si atunci voi avea 5 luni de sarcina. cum trebuie sa procedez sa pot sa iau si eu indemnizatia pentru ... (vezi toată discuția)
Contractul de munca inceteaza in timpul concediului postnatal. voi beneficia de indemnizatie pentru ccc? sandastoica sandastoica Buna ziua! Din septembrie 2011 am lucrat ca profesoara de limba si literatura romana la un grup scolar dupa absolvirea studiilor de master; luna aceasta am ... (vezi toată discuția)