>Bună ziua,
Aș dori o opinie juridică privind o eventuală cumpărare de teren împreună cu un partener de viață care este căsătorit. Eu nu sunt căsătorită.
Întrebările mele sunt:
1. Putem cumpăra terenul împreună în cote egale?
2. Ce riscuri apar dacă el este căsătorit (fără separație de bunuri)? Soția lui poate avea drept asupra terenului?
3. Se poate face o convenție notarială prin care niciunul dintre noi să nu poată vinde fără acordul celuilalt?
4. Ce măsuri legale pot lua pentru a mă proteja în cazul unui conflict sau despărțire?
raluk0207
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
1. Da
2. Bineînțeles. Fiind căsătorit, jumătatea pe care el o va cumpăra va fi bun comun cu soția.
Dvs veți avea 1/2, iar el+ soția 1/2.
3. Fiecare va fi proprietar exclusiv pe cota lui. Dvs va puteți vinde cota fără acordul lui și el cu soția își pot vinde cota fără acordul dvs.
Cel care va cumpăra respectiva cotă va rămâne în indiviziune în locul dvs (cu el și sotia) sau în locul lui și al soției, în indiviziune cu dvs.
Dar bunul întreg nu poate fi vândut decât cu acordul tuturor.
4. Sa nu cumpărați cu el/ el sa divorțeze.
1. Da
2. Sotia lui va avea dreptul la o jumatate din partea lui. De altfel, fiind casatorit acest lucru va fi mentionat si in contractul de vanzare-cumparare. Ati putea cumpara numai impreuna cu el daca pentru a cumpara partea lui ar folosi un bun propriu.
3. Nu
4. Nici una. Nimeni nu poate fi obligat sa ramana in indiviziune. Varianta cea mai sigura si fara batai de cap este sa nu luati impreuna nimic.
Drept la apartament
IKALIKA
Tatal meu a avut un apartament cumparat de el. A cunoscut o femeie si a vandut apartamentul. Impreuna cu aceasta au cumparat un alt apartament . Pe contractul ... (vezi toată discuția)