avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1352 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Un salariat pensionat anticipat poate incheia cu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Un salariat pensionat anticipat poate incheia cu acelasi angajator contract de colaborare?

Buna dimineata,
va rog poate sa imi spuna cineva daca un salariat care s-a pensionat anticipat poate incheia cu acelasi angajator contract de colaborare?
contract de munca nu poate din cate stiu.
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:33, 29 Iulie 2025
Buna ziua

Nu se poate, nici cu fostul angajator nici cu oricare alta firma.

Pensia anticipată nu poate fi cumulată cu niciun fel de alte venituri de natură profesională

[ link extern ]
[ link extern ]
Pensia anticipată poate fi cumulată, cu dobânzi din depozite bancare, și cu venituri din investiții în acțiuni, ca de exemplu acțiuni listate la BVB de unde se poate primi odată pe an dividende (dacă companiile din portofoliu înregistrează profit).
Ultima modificare: Marți, 29 Iulie 2025
Dapix, utilizator
Legea face referire doar la CIM = art. 6 alin. (1) lit. a).
"Art. 101. - (1) În sistemul public de pensii, plata pensiei/indemnizaţiei pentru însoţitor se suspendă începând cu luna următoare celei în care a intervenit una dintre următoarele cauze:
....
j) pensionarul, beneficiar al unei pensii anticipate realizează venituri lunare aflându-se în una dintre situaţiile prevăzute la art. 6 alin. (1) lit. a), b) sau d). "
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pensia anticipata poate fi cumulata cu venituri din activitati independente.

Veniturile din activități independente cuprind veniturile din activități de producție, comerț, prestări de servicii și veniturile din profesii liberale, realizate în mod individual și/sau într-o formă de asociere, inclusiv din activități adiacente.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce fel de venituri poate avea o persoana iesita la pensie anticipata? ... ddd40 ddd40 Ce fel de venituri poate avea o persoana iesita la pensie anticipata? La Casa Judeteana de Pensii mi s-a raspuns ca nu poate realiza venituri salariale atat ... (vezi toată discuția)
Buna seara! am următoarea întrebare; sunt pensionar de invaliditate ... costyarges costyarges Buna seara! Am următoarea întrebare; Sunt pensionar de invaliditate cu gradul 2 cu probleme vizuale și cu certificat handicap de nevăzător gradul 2 ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipate etelka peti etelka peti se poate cumula pensia anticipata cu prest.servicii admin.imobile PFA?multumesc! (vezi toată discuția)