Mama mea a lucrat in proiectare ca inginer in acord global 13 ani si 6 luni. A cerut o adeverinta de la o firma terta care i-a cerut 3100 lei pentru ea. Doresc sa stiu daca la recalculare merita aceasta suma si daca se va amortiza in aproximativ 2 ani. Cei care au primit deja o marire la pensie, daca ne puteti spune aproximativ cat a fost si daca a fost indexata.
Asta nu va poate raspunde nimeni , decat daca are date concrete . Daca sumele castigate de-a lungul celor 13 ani si 6 luni au fost substantial mai mari , probabil ca se merita . Daca aveti vreo evidenta a castigurilor brute din acea perioada ( greu de crezut , dar … poate a pastrat fluturasii ) , puteti sa calculati plusul de primit . Daca le aveti , reveniti si va spun cum sa procedati . E de interes perioada de dinainte de 2001 , dupa acest an punctajul de pensie s-a calculat la. venitul care includea si acordul global . De indexat , nu s-a indexat valoarea punctului de pensie , si nu se va indexa nici anul viitor .
Totul depinde de sumele realizate de mama dvs .. In general, la acord global, se obtinea un salariu mult mai mare fata de salariul de incadrare...13 ani si 6 luni in acord global pot conduce la o majorare a pensiei.
Recalculare pensie
vanatorul
Buna ziua,
Va rog sa-mi explicati daca am sau nu dreptul la recalcularea pensiei.
In perioada aprilie 1978-decembrie 1989 am fost angajata la o cooperativa ... (vezi toată discuția)