avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1196 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Acord global, merita plata adeverintei (firma terta)?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Acord global, merita plata adeverintei (firma terta)?

Mama mea a lucrat in proiectare ca inginer in acord global 13 ani si 6 luni. A cerut o adeverinta de la o firma terta care i-a cerut 3100 lei pentru ea. Doresc sa stiu daca la recalculare merita aceasta suma si daca se va amortiza in aproximativ 2 ani. Cei care au primit deja o marire la pensie, daca ne puteti spune aproximativ cat a fost si daca a fost indexata.
Cel mai recent răspuns: DianaBx , utilizator 17:46, 29 Iulie 2025
Asta nu va poate raspunde nimeni , decat daca are date concrete . Daca sumele castigate de-a lungul celor 13 ani si 6 luni au fost substantial mai mari , probabil ca se merita . Daca aveti vreo evidenta a castigurilor brute din acea perioada ( greu de crezut , dar … poate a pastrat fluturasii ) , puteti sa calculati plusul de primit . Daca le aveti , reveniti si va spun cum sa procedati . E de interes perioada de dinainte de 2001 , dupa acest an punctajul de pensie s-a calculat la. venitul care includea si acordul global . De indexat , nu s-a indexat valoarea punctului de pensie , si nu se va indexa nici anul viitor .
Ultima modificare: Marți, 29 Iulie 2025
CHKa, utilizator
Totul depinde de sumele realizate de mama dvs .. In general, la acord global, se obtinea un salariu mult mai mare fata de salariul de incadrare...13 ani si 6 luni in acord global pot conduce la o majorare a pensiei.
Mama mea lucrand ca inginer proiectant avea salariu destul de mare.
Nu e vorba de salariul de incadrare , ci de cel realizat in acord global.
Ah, asta nu stiu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza pensia si de unde o primeste un emigrant in germania? gromaneco gromaneco Buna ziua, Am emigrat in Germania in luna august 2008, pana in luna mai a aceluiasi an lucrand la o singura firma (Romtelecom) incepand cu noiembrie 1988. ... (vezi toată discuția)
Plangere la cedo pensie Liulica Gina Liulica Gina Buna ziua, cer un sfat de la cineva care are experienta in legislatia CEDO. Am iesit la pensie de drept in 2010. am lucrat in proiectare 20 ani timp in care ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie vanatorul vanatorul Buna ziua, Va rog sa-mi explicati daca am sau nu dreptul la recalcularea pensiei. In perioada aprilie 1978-decembrie 1989 am fost angajata la o cooperativa ... (vezi toată discuția)