avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Consecințe semnătura în locul altcuiva?
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Consecințe semnătura în locul altcuiva?

Consecințe semnătura în locul altcuiva.
Acum 2 ani, fiind persoana desemnata pentru o asociație non-profit în adunat de declarații pentru redirectionarea a 3,5% din impozit, o colegă de munca, care în prima faza a fost de acord sa semneze când a fost întrebata, , iar cand am vrut sa completez formularul a zis ca se grăbește și nu poate sta sa îmi dea datele, i-am spus ca le aveam de la alte situații pe care le-am avut de completat, am completat formularul rămână sa îl semneze alta data. Completarea formularului având loc în aprilie, iar de dus documentele la. ANAF era 31 mai, zi în care am fost anunțată ca trebuie sa le duc urgent, deoarece era ultima zi. Când am ajuns la ANAF am dat documentele la ghiseu, doamna de acolo arătând-mi ca acea declarație a colegei este ne semnata. În acel moment, fiind și în criză de timp, am semnat eu și am dat declarația. Când a sosit acasă înștiințarea de la ANAF dacă este de acord cu cele menționate, colega a făcut un scandal monstru ne recunoscând ca a fost vreodată de acord, deoarece ar fi vrut sa redirecționeze acei bani către un caz umanitar. I-am spus ca poate transmite la ANAF ca nu este de acord, ceea ce a și făcut și dacă a semnat și pentru acel caz umanitar banii acolo vor fi redirecționat. Acum după 2 ani, în urma unor discuții contradictorii între soții noștri am fost amenințată ca ma va da în judecata., deși atunci după ce a fost la ANAF se rezolvase orice conflict. Probabil cei de acolo spunându-i același lucru... Ca dacă nu este de acord cu acea asociație sa ii redirecționeze către cazul umanitar. . As dori sa știu în situația prezentata care ar putea fi consecințele și ce trebuie făcut? Mulțumesc mult!
Ultima modificare: Miercuri, 30 Iulie 2025
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: R.Ana , utilizator 17:13, 30 Iulie 2025
consecintele ar fi că dacă nu se linisteste poate să depună o plângere penală bazată pe disp.art.322 C.penal,iar în cazul condamnării,riscati o pedeapsă cu amendă penală sau 6 luni-3 ani închisoare. ce trebuie făcut ? să vă adresati neîntârziat unui avocat penalist.
Chiar dacă a foat acum 2 ani?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! ce se întâmplă dacă, pe f230 la semnatura contribuabil ... R.Ana R.Ana Bună ziua! Ce se întâmplă dacă, pe F230 la semnatura contribuabil semnează persoana imputernicita , iar cand primește de la anaf sa confirme ... (vezi toată discuția)
Semnătura în locul altei persoane R.Ana R.Ana Bună ziua! Ce se întâmplă dacă, pe F230 la semnatura contribuabil semnează persoana imputernicita , iar cand primește de la anaf sa confirme ... (vezi toată discuția)
Sponsorizare și redirecționare Petrovic Petrovic Sunt PFA în regim real și cu TVA; am depus declaratia unica pe 2019, nu am facut sponsorizare si nu am redirectionat cei 2%. Vreau sa va intreb, mai pot ... (vezi toată discuția)