Am o întrebare legată de un divorț încheiat prin contract de mediere.
Divorțul este deja încheiat , iar partajul a fost și el făcut tot prin mediere. La partaj, partenerul a cerut mai mult din jumătatea sumei de bani cu care am rămas după nuntă deși banii aceia nu mai există și s-au cheltuit în diverse situații pe timpul căsătoriei. A fost stabilită și o dată limită pentru restituirea acestei sume.
Eu am cerut să își achite datoriile la nunțile ce vor urma. Dar în urma întâmplărilor din ultimele luni, nu cred ca își va duce la îndeplinire această condiție.
Niciunul dintre noi nu a pus o clauză prin care să se încaseze o dobândă pentru întârzierea plății.
Daca eu as amâna plata, după termenul stabilit , ca să mă asigur ca primesc înapoi cât mai mult din ceea ce el trebuie sa îmi plătească, pot fi data în judecata ? Și dacă da, care ar fi consecințele pentru mine ?
De asemenea , dacă eu îmi achit integral datoria față de el conform contractului, dar el nu o va face , pot să îl dau în judecată ? Și dacă da, am câștig de cauză ? Se poate anula partajul ? Pentru ca nu mi se pare a fi un partaj corect și mai ales nu mi se pare el a fi un om în care să mă încred să restituie o datorie pe un termen mai lung, în ideea în care invitațiile la nunțile unde suntem datori pot veni și în termen de 10-15 ani , iar eu nu am nicio siguranță ca îl voi mai găsi pe undeva să îi cer contribuția conform contractului.
Menționez ca eu deja am plătit o parte din suma datorată. Dacă se va anula partajul, există șansa să îmi recăpătat acești bani ?
Adica cum sunteti datori la nunti? Adica voi va duceati la o nunta din obligație ca au fost la nunta voastră? Nimeni, niciodată, nu o sa admită ca partenerul dvs are o obligație financiara la dvs sau la altii din cauza asta.
In ce privește înțelegerea de plata, trebuie respectata, altfel veti fi executata silit. Nu înțeleg de ce ați acceptat asa ceva. Cum sa fiți datoare cu parte din banii câștigați la nunta, cand aia sunt cheltuiți?
Asta a fost înțelegerea , m-am lăsat dusă de nas pe munca mea.
Ideea e ca aceste aspecte sunt menționate în contractul de mediere , care a ajuns la judecătorie , mă gândesc ca va trebui și el să își respecte partea , nu?
Adică inclusiv datoriile la nunți sunt trecute în respectivul contract.
Partaj
madalina golea
Buna ziua. Sentinta divortului am primit-o in urma cu o luna,am obtinut evacuarea sotului din ap si mi-au fost incredintati cei 2 minori.Acum vreau sa deschid ... (vezi toată discuția)