avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1302 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Solicitare anulare pensie de serviciu, de către Casa ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Solicitare anulare pensie de serviciu, de către Casa de pensii MAI

Buna ziua. Am fost funcționar public cu statut special. În urma unei operatii am primit un diagnostic oncologic. După tratament ( radioactiv), am fost reevaluata medical și clasata cu „apt limitat”. După încă un an, am fost pensionata anticipat parțial.
Pentru a îndeplini condițiile legale de pensionare, am cumpărat 12 luni de vechime civilă. Menționez că dosarul meu de pensionare a trecut prin trei comisii:
1. Comisia de la unitatea unde am lucrat,
2. Comisia de la unitatea centrală a ministerului,
3. Comisia de la Casa de Pensii MAI.
În sistem am lucrat efectiv 13 ani și 3 luni, iar la momentul pensionării aveam 20 de ani de muncă în total.
Acum, Casa de Pensii MAI cere anularea pensiei și restituirea sumelor încasate, pe motiv că nu ar trebui să fie luată în calcul vechimea civilă cumpărată...sunt sute de cazuri. Nu pot sa cred că în cel puțin 10 ani, nu s-a putut sesiza nicio persoană din toate acele comisii, să spună că este greșit...acum, Curtea de conturi are alta părere...pensia mai poate fi anulata?
Ce pot face în această situație?
Ultima modificare: Vineri, 1 August 2025
leo2000ro, utilizator

Alte discuții în legătură

Pensie pe caz de boala felicity2001ro felicity2001ro Buna ziua, As avea si eu nevoie de ceva indrumari in privinta pensionarii pe caz de boala cardiaca foarte grava. Angajatul are 30 de ani, vechime pe cartea ... (vezi toată discuția)
Poate fi reincadrat un fost ofiter mai avand gradul 3 de invaliditate? GeorgelRadu GeorgelRadu Buna ziua! Ma numesc George si am absolvit Academia de Politie A.I.Cuza Bucuresti in anul 2011, fiind incadrat ca ofiter in cadrul MAI. In perioada ... (vezi toată discuția)
Anularea pensiei de boala a unui bolnav cu operatie la cap arvatviorel1981 arvatviorel1981 buna ziua am si eu o problema.....socru meu a avut pensi pt boala dar statul roman a anulat pensi pe motiv ca este apt de munca.Acest omu este operat la cap ... (vezi toată discuția)