avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am o situație delicată pe care aș dori să o ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am o situație delicată pe care aș dori să o clarific ...

Bună ziua,

Am o situație delicată pe care aș dori să o clarific din punct de vedere legal. Este vorba despre o diferență de vârstă de 12 ani între un adult de 27 de ani și o minoră de 15 ani, iar adultul a avut conversații cu conținut sexual cu minora. Familia adultului îl apără, susținând că și minora a fost de acord.

De asemenea, știu că această persoană a mai avut în urmă cu aproximativ 5 ani o relație asemănătoare cu o altă minoră, pe care încerca să o manipuleze cu intenția ca aceasta să continue relația la majorat

Mai mult, barbatu împreună cu vărul său au încercat să o convingă să plece în străinătate pentru prostituție. Pe fata care devenise deja majora cazul vechi Pentru că acest lucru nu s-a întâmplat, vărul său a distribuit poze nud cu ea fără consimțământul sau. (Asta s a întâmplat în 2024) și anul acesta în 2025 acum recent cu fata de 15 ani.
Aș dori să știu care sunt riscurile legale pentru adult în România și dacă pot face o sesizare anonimă fără să fiu implicat în anchetă.
Vă mulțumesc anticipat pentru răspuns.

Alte discuții în legătură

Am o prietena care prin 2023 la sfârșitul anului a fost manipulata ... Madxx13 Madxx13 Bună ziua Doresc sa abordez un subiect puțin mai delicat. Am o prietena care prin 2023 la Sf anului a fost manipulata ea fiind și destul de vulnerabilă ... (vezi toată discuția)
Coruperea de minori se pedepseste sau nu? trope_doi trope_doi Exemple: 1. Barbat in varsta de 25 de ani gospodareste (fara casatorie) cu o fata de 15 ani – ii cumpara haine, dulciuri s.a., dar fata (din familie ... (vezi toată discuția)
Se constituie corupere de minori? Baciualex Baciualex Buna ziua! Eu am 23 de ani iar iubita mea 15 ani împliniți. Nu am si nu avem de gând sa întreținem relații sexuale de nici o natura. Tot ce sa intamplat ... (vezi toată discuția)