avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Avem o firma agricola sub forma legala de I.I. ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Avem o firma agricola sub forma legala de I.I. ...

Buna ziua!

Avem o firma agricola sub forma legala de intreprindere individuala pe numele meu. Cum nu e vorba de o suprafata prea mare de pamant contractam alte firme pentru lucrari.

Cu una dintre ele am avut oarece probleme in ultimii 3 ani, mai ales in anul asta.

Avem o suprafata de 10+ ha inconjurata de 100+ ha ale lor, asa ca pentru simplitate, maica-mea a cazut de acord in urma unei intelegeri verbale sa se faca aceleasi lucrari pe suprafata noastra pe care le fac si la ei. Produsele sunt cumparate tot de ei si cheltuielile pentru lucrari sunt deduse la sfarsitul sezonului agricol din pretul produselor.

Anii trecuti productia a fost slaba sau deloc, asa ca pretul lucrarilor a depasit cu mult orice venit de pe urma vanzarii de produse. Anul acesta productia a fost okay, insa facturile de lucrari pe care le-am primit inca depasesc valoarea productiei. Am primit o factura + deviza saptamana trecuta, care nu continea toate lucrarile necesare (lipsea discuirea, aratul, etc.) insa erau trecute mai multe lucrari fitosanitare decat ar fi fost normal. In plus, pretul trecut pe deviza pentru substantele fitosanitare era uneori chiar si dublu fata de ce am gasit la majoritatea retailerilor. Maica-mea i-a intrebat de lipsa unor lucrari, ocazie cu care a a fost instiintata de o factura din noiembrie anul trecut, despre care pana atunci nu ni s-a spus nimic. (In general, ne anunta ei cand ni se emit facturi, pentru ca nu primim decat 2-3 pe an.) In contract nu este stipulata nicio limita pentru preturile lucrarilor. Sunt la liber. Conform contractului, pretul lucrarilor ar trebui cazut de acord si negociat in prealabil. Acesta a fost si cazul in relatiile cu alte firme, insa anul acesta niciunuia dintre noi nu i-a fost cerut avizul pentru lucrarile facute. Presupun ca intelegerea verbala pentru prestarea acelorasi lucrari ca la ei a fost considerata de ajuns? Inca nu stiu daca aceleasi lucrari au fost facute, urmeaza sa ne intalnim saptamana asta.

Impresia mea initiala este ca facturile pe lucrari au fost deliberat umflate -- mai multe persoane cu care am vorbit au fost socate de pretul mare.

Cam ce as putea sa fac? Merita o plangere la judecatorie sau camera de comert?

Contractul expira luna asta.

Alte discuții în legătură

Furnizor refuza livrarea echipamentelor comandate pe motiv ca nu le mai poate da la pretul acela me_shuv me_shuv Buna ziua, Sunt adminsitrator SRL in domeniul IT. Am comandat in urma cu o luna niste echipamente IT de server de la un retailer local. Mi s-a acceptat ... (vezi toată discuția)
Tva lucrare hidroizolatie??? catalinaionescu catalinaionescu Buna ziua! La blocul nostru s-a efectuat o lucrare de hidroizolatie. La prezentarea ofertelor in comitet, firma care a si executat lucrarea avea pretul si ... (vezi toată discuția)
Impozit agricultura iancu123 iancu123 care este actul normativ care reglementeaza impozitul forfetar in agricultura, si cum se calculeaza, acesta? (vezi toată discuția)