avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1403 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Exceptie obligativitate transmitere e-Factura
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Exceptie obligativitate transmitere e-Factura

Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie. Pentru serviciile de kinetoterapie, care sunt servicii conexe actului medical, prestate de catre un cabinet individidual de kinetoterapie, neplatitor de TVA, este obligatorie transmiterea e-facturii in SPV? Sau intra in categoria exceptiilor , conform art 10 3 din OUG 120/2021: ”Persoanele impozabile stabilite în România conform art. 266 alin. (2) din Legea nr. 227/2015, cu modificările și completările ulterioare, care emit facturi pentru operațiuni care nu sunt în sfera de aplicare a TVA sau pentru sume care nu se includ în baza de impozitare a TVA, conform Legii nr. 227/2015, cu modificările și completările ulterioare, pentru care nu există obligația emiterii unei facturi conform art. 319 din Legea nr. 227/2015, cu modificările și completările ulterioare, nu au obligația utilizării sistemului național RO e-Factura pentru aceste facturi.”?
Ultima modificare: Miercuri, 6 August 2025
cmhygeea, utilizator

Alte discuții în legătură

Pot sa-mi deschid un cabinet de kinetoterapie? chirvasiu chirvasiu Buna ziua, Pot sa-mi deschid un cabinet de kinetoterapie daca am mai putin de 3 ani vechime ca si kinetoterapeut ( cu diploma si sunt inscrisa in colegiul ... (vezi toată discuția)
O asociație patronală fără activitate economică adopta e-factura? TOROAPAMARIA TOROAPAMARIA Bună seara.O asociație patronală fără activitate economică,trebuie să adopte de la 1 ianuarie 2024 sistemul E -factura ? (vezi toată discuția)
Care este procedura de a nu plăti ca salariat cass de la 01.08 ... PetMar PetMar Care este procedura de a nu plăti ca salariat cass de la 01.08 2025 dacă ai diabet (vezi toată discuția)