avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... O persoană care face facultate cursuri la zi, 5 ani ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

O persoană care face facultate cursuri la zi, 5 ani ...

Bună ziua,
O persoană care face facultate cursuri zi 5 ani, examen licență, muncește pe parcursul acesteia 3 ani și 2 ani nu.
Cei 2 ani sunt perioadă asimilată stagiului de cotizare, intră în stagiu de cotizare conform legiii 360/2023?
Mulțumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 6 August 2025
Ion Dibaciu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 20:52, 8 August 2025
2 ani de cursuri la zi - se consideră stagiu asimilat.
3 ani de muncă - se adaugă la stagiul de cotizare pentru pensie.
Este interpretarea mea.
Pentru lamurire, puneti intrebarea la CNPP.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie: ani de facultate la cursuri de zi, pentru stagiu de cotizare Lina I. Lina I. Pensie: Ani de facultate la cursuri de zi, pentru stagiu de cotizare/ Intrebare pt Forumul: Pensionari şi probleme juridice legate de pensii Ce se intampla ... (vezi toată discuția)
Facultatea se considera vechime? Nico-Lavi Nico-Lavi Buna ziua, sunt inca studenta la zi la UPB si as vrea sa stiu daca pe perioada facultatii am fost angajata dar doar sezonier iar unde m-am angajat mi s-a spus ... (vezi toată discuția)
Si in legea 263/2010 si in legea 360/2023 la art.14 alin (1) ... goplanet goplanet si in legea 263/2010 si in legea 360/2023 la art.14 alin (1) scrie - In sistemul public de pensii sunt considerate perioade asimilate acele perioade in care ... (vezi toată discuția)