avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Ridicare auto sector 4
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Ridicare auto sector 4

Ridicare auto sector 4

- masina mi-a fost ridicata in sect 4 in baza unei dispozitii de ridicare emisa de directia generala de politie locala (cred ca stationare ilegala). Am parcat pe trotuar, lasand loc pt pietoni de min. 1 m si cand am revenit - surpriza.
1. Daca contest, sunt sanse sa castig (suma e pana in 800 ron)
2. S-a mai confruntat cineva cu asa ceva? Daca da, cum ati procedat ?
S-au invocat art. 143 lit a (in dispozitie apare 0), raportat la 152 lit N din RA oug 195 + 4 puncte amenda conf art 100 alin 2, si 3 puncte penalizare conf. art 108 alin 1 pct 7 ambele din oug 195-2002
3. Nu am primit nici un pv de amenda - am platit cel mai probabil ridicarea auto.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 22:16, 6 August 2025
Verificați cu ce penalități sunteți înregistrat la primărie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda parcare Mihail98 Mihail98 Buna Ziua!In data de 23.10.2020 sotia mea a parcat masina(care este pe numele meu) intr-o zona unde oprirea este interisa, intoarsa la masina a gasit sub ... (vezi toată discuția)
Ridicare auto- plangere contraventionala Dulcina Dulcina Am patit-o! Mi-au ridicat autovehicolul din sect 1, str Postelnicul, perpendiculara pe Bd Ion Mihalache. Masina era parcata perpendicular pe trotuar. Ceea ce ... (vezi toată discuția)
Distanta dintre masina si garaj Bontidean daniel Bontidean daniel Buna, imi puteti spune daca este o distanta intre o masina si intrarea in su din garaj? Am parcat pe un drum unde nu este interzisa parcarea si am fost ... (vezi toată discuția)