avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1508 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Doresc sa radiez un PFI, in luna iunie figuram cu 0 ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Doresc sa radiez un PFI, in luna iunie figuram cu 0 datorii, ca acum, in august, ...

Buna seara. Va rog daca se poate sa ma ajutați cu un sfat intr-o situatie foarte ambigua.
Doresc sa radiez un PFI, in luna iunie figuram cu 0 datorii, ca acum, in august, sa apară o suma datorata, nejustificata, de 4300 lei, in condițiile în care nu s-a mai depus nicio declarație si activitatea a încetat din 2018.
Nu stiu cui sa ma adresez, la sediul Anaf, nimeni nu iti poate explica si justifica situatia, doar m-au îndrumat către o solicitare scrisa.
Va mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Mel19 , utilizator 05:47, 7 August 2025
Pentru a radia un PFI trebuie depuse mai multe acte, și anume:
- Declarație 070 (la fel că în cazul înființării)
- Declarația 212 – În cazul existenței asigurărilor sociale (CASS sau CAS) neachitate sau a veniturilor în ultimul an
Multumesc frumos pentru raspuns.
Doar ca nelămurirea mea era referitoare la acea zisa datorie apărută peste noapte, de 4300 ron, cum si cu cine mai exact o pot clarifica ?
Declarațiile le depun, problema este ca nu pot achita o suma de bani, care nu are nicio justificare si fără achitarea ei, nu pot parcurge mai departe toate demersurile pentru radiere.
Multumesc mult.

Cornel Vasile a scris:

Pentru a radia un PFI trebuie depuse mai multe acte, și anume:
- Declarație 070 (la fel că în cazul înființării)
- Declarația 212 – În cazul existenței asigurărilor sociale (CASS sau CAS) neachitate sau a veniturilor în ultimul an

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere autoturism pavelticu pavelticu Buna,in urma cu 2 ani am vindut o masina Dacia la o persoana fizica intelegindu-ne ca el sa radieze auoturismul ceea ce nu a facut ,iar acum eu am primit ... (vezi toată discuția)
Radiere firma bandi2 bandi2 buna. daca am inchis magazinul,acum 1 an si 3 luni,am obtinut si regimul derogatoriu,de la finante...dar, plec din tara, si nu o sa pot radia firma peste 1 an ... (vezi toată discuția)