avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... In cazul de fata cu decizia instantei ce se va ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

In cazul de fata cu decizia instantei ce se va intampla cu permisul de conducere?

Buna ziua ! In cazul de fata cu decizia instantei ,ce se va intampla cu permisul de conducere? Se va anula sau restitui?A fost facut si apel la Curtea de Apel si a fost declarat nefondat ! A ramas definitiv !

07.05.2025
Ora estimata: 08:30
Complet: C4M-Amanare pronuntare
Tip solutie: Condamnare
Solutia pe scurt: În baza art. 334 alin. (2) C. pen. cu referire la art. 396 alin. (1) ?i (2) ?i (10) C. pr. pen., condamnă pe inculpatul F.G.C.., la pedeapsa de 1 an ?i o lună (1) închisoare pentru săvâr?irea infrac?iunii de conducerea unui vehicul cu număr fals de înmatriculare. (faptă din 06.03.2023) În baza art. 67 alin. (1) C. pen., interzice inculpatului pe lângă pedeapsa principală, ca pedeapsă complementară, exercitarea drepturilor prevăzute de art. 66 alin. (1) lit. a), b) C. pen., respectiv: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o perioadă de 2 ani, care se execută de la rămânerea definitivă a prezentei sentinţe conform art. 68 alin. (1) lit. b) C. pen.. În baza art. 65 alin. (1) raportat la art. 66 alin. (1) lit. a), b) C. pen. şi alin. (3) C. pen., interzice inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 alin. (1) lit. a), b) C. pen., respectiv: dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, care se execută numai în caz de executare în regim de deten?ie a pedepsei principale a închisorii. În baza art. 91 C. pen., suspendă sub supraveghere executarea pedepsei principale de 1 an ?i o lună (1) închisoare ?i stabile?te un termen de supraveghere de 2 ani, termen stabilit conform art. 92 alin. (1) C. pen, care se calculează de la rămânerea definitivă a hotărârii prin care s-a pronun?at suspendarea executării pedepsei sub supraveghere. În baza art. 93 alin. (1) C. pen., obligă inculpatul ca, pe durata termenului de supraveghere de 2 ani, să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Proba?iune de pe lângă Tribunalul Arge?, la datele fixate de consilierul de proba?iune; b) să primească vizitele consilierului de proba?iune desemnat cu supravegherea sa; c) să anun?e, în prealabil, schimbarea locuin?ei ?i orice deplasare care depă?e?te 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informa?ii ?i documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existen?ă. În baza art. 93 alin. (2) lit. b) C. pen. impune inculpatului, pe durata termenului de supraveghere, obligaţia de a frecventa un program de reintegrare socială derulat de către Serviciul de Probaţiune Arge? sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate. În baza art. 93 alin. (3) C. pen., în termenul de supraveghere, obligă inculpatul să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile, respectiv în cadrul Primăriei Pite?ti ori în cadrul Direc?iei de Sănătate Publică. În baza art. 404 alin. (2) C. pr. pen. ?i art. 91 alin. (4) C. pen., atrage aten?ia inculpatului asupra dispozi?iilor art. 96 C. pen. cu privire la revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere în caz de nerespectare, cu rea-credin?ă, a măsurilor de supraveghere, în caz de neexecutare a obliga?iilor impuse ori stabilite de lege, în caz de neîndeplinire integrală a obliga?iilor civile stabilite prin hotărâre, afară de cazul în care dovede?te că nu a avut nicio posibilitate să le îndeplinească, precum ?i în caz de săvâr?irea a unei noi infrac?iuni. În baza art. 274 alin. (1) teza întâi C. pr. pen., obligă pe inculpat la plata sumei de 1000 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. (suma de 400 de lei este aferentă fazei de urmărire penală ?i suma de 600 lei aferentă fazei de cameră preliminară ?i judecată) Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea hotărârii. Pronun?ată prin punerea solu?iei la dispozi?ia inculpatului ?i a procurorului, prin mijlocirea grefei instan?ei, astăzi, 07.05.2025.
Document: Hotarâre 926/2025 07.05.2025

Alte discuții în legătură

Reabilitare de drept Jderix Jderix Buna ziua am si eu nelamurire Am fost condamnat cu suspendare si vreau sa stiu cand mi se sterge cazieru Complet: C4 Camera preliminara - fond Tip ... (vezi toată discuția)
Buna ,am și eu o intrebare,am înțeles că 1 an sunt pieton,dar ... Gagarin123 Gagarin123 Buna ,am și eu o intrebare,am înțeles că 1 an sunt pieton,dar după un an trebuie sa fac scoala de șoferi din nou sau trebuie doar examen pt ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! după această condamnare să înțeleg că permisul ... AndreasAnd AndreasAnd Buna ziua! După această condamnare să înțeleg că permisul meu va fi anulat? La anul prin iunie pot da iarăși de permis? Ora estimata: 08:30 Complet: ... (vezi toată discuția)