avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ajutor si sfat pentru o procedura succesorala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ajutor si sfat pentru o procedura succesorala

Buna ziua,
Va scriu pentru a va cere ajutorul si sfatul pentru o procedura succesorala.
Anul acesta, in luna martie, mama mea a decedat, iar tatal meu a decedat cu multi ani in urma, in 2011.
Ei ne-au lasat, mie si surorii mele un apartament modest si un teren de 2 hectare, mostenire de la bunicii din partea mamei.
Eu locuiesc cu familia mea in strainatate de cativa ani, iar la sfarsitul lunii iunie unchiul meu, fratele mamei, mi-a trimis pe Whatsapp Citatia pentru participarea la dezbaterea procedurii succesorale.
In citatie scrie ca sunt invitat pe data de 19 august 2025 la sediul Societatii Profesionale Notariale pentru dezbaterea succesiunii.
Pentru ca nu am o relatie buna cu sora mea, ea mi-a transmis ca nu va participa la aceasta procedura. De asemenea si ea locuieste in strainatate de foarte multi ani impreuna cu familia ei.
Pana in acest moment eu nu am reusit sa dau declaratia de acceptare a succesiunii si nici nu am facut o procura sa desemnez pe cineva care sa ma reprezinte, eu doar am acceptat tacit mostenirea facad plati online la facturile de la utilitatile de la apartament.
In aceste conditii, ce ma sfatuiti sa fac? Ar trebui sa calatoresc pe 19 august in Romania ca sa dau declaratia de acceptare, sau pot sa ma prezint si mai tarziu?
V-as fi indatorat daca ma puteti sfatui in timp util.
Cu respect,
MarianS

Alte discuții în legătură

Buna ziua ! am o problema cu privire la o dezbatere succesorala. ... Mirrcea Mirrcea Buna ziua ! Am o problema cu privire la o dezbatere succesorala. Tatal meu a decedat in 2003 iar bunicul din partea tatalui a decedat in 1999. In 2004 a ... (vezi toată discuția)
Succesiune in lipsa mostenitorilor rara_rara rara_rara Buna seara, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: Mama a avut 10 hectare de pamant pe care si le-a insusit, abuziv, una din surorile mele(furand ... (vezi toată discuția)
Declaratie acceptare succesiune vs dezbatere succesorala astanesc astanesc Buna ziua, Am nevoie de un sfat de specialitate in urmatoarea situatie. Tatal meu a murit la sfarsitul anului trecut si la inceputul anului am deschis ... (vezi toată discuția)