avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Dacă un pensionar cu o pensie de peste 3000 lei, ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Dacă un pensionar cu o pensie de peste 3000 lei, ...

Bună ziua
Dacă un pensionar cu o pensie de peste 3000 lei, care plătește 10% cass dar are o indemnizație conf l 11890 deoarece tatăl lui a fost deținut politic și i s-a reținut și din Indemniz 10% cass din toată suma, deci plătește cass din 2 locuri, la indemnizație neajungand pana la 3000 lei dapai sa mai și depășească 3000 lei e corect? Deținuți politici este un drept juridic și toți rămași în viata sunt pensionari, deci plătesc și din pensie.
Alții nu plătesc nimic ba chiar primesc ajutor de la stat iar alții plătesc de 2 ori pe luna. Asa este corect?
Multumrsc

Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 08:33, 12 August 2025
La pensia de asigurări sociale, plătiți 10% CASS numai pe diferența care depășește 3000 lei, iar la indemnizația specială reparatorie, plătiți 10% pe întreaga sumă brută.
Legea 141/2025

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca am o pensie pentru limita de vârstă si imi retine ... Bibi29 Bibi29 Am o rugaminte la dumneavoastra, si anume : Daca am o pensie pentru limita de virsta si imi retine ce am peste 3000 de lei cass cred ca e normal Insa am si ... (vezi toată discuția)
Cass pensionari incadrati in grad de handicap grav Virgil 71 Virgil 71 Buna ziua.Va rog sa precizati daca pensionarii incadrati in grad de handicap grav,accentuat sunt scutiti sau nu de plata contributiei de 10\\% cass?Precizez ca ... (vezi toată discuția)
Loan Loan Bună seara.Este corectă reținerea CASS la pensiile mai mari de 3000 lei în cazul persoanelor cu handicap?Din Legea nr.141/2025,reiese că nu. Nici de pe ... (vezi toată discuția)