avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cass oprit la persoanele cu handicap
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cass oprit la persoanele cu handicap

Cass oprit la persoanele cu handicap . Au zis ca nu opresc cass la persoanele cu handicap grav și accentuat și mi-a venit pensia cu oprire de cass fiind persoana cu handicap accentuat permanent . Menționez ca am pensia limita de vârstă peste 3000 de lei , dar sunt persoana cu handicap accentuat . Este corect sa se oprească cass ?
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 18:42, 7 August 2025
Ma intereseaza si pe mine raspunsul la aceasta intrebare
Inca nu pot sa verific daca mi-au retinut si mie cass, dar sunt in acceasi situatie
Este corect pentru că așa stabilește recenta LEGE 141/2025:

1. - este scutită de CASS indemnizația de handicap (grav, accentuat, mediu);
2. - este scutită de CASS pensia de sub 3000 lei:
3. - SE plătește CASS pe diferența DIN PENSIE ce depășeste 3000 de lei, iar această taxă la pensia de peste 3000 lei, nu este scutită pe motiv de vreo boală sau încadrare în grad de handicap GRAV sau ACCENTUAT.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Unde depun reclamație pentru că mi-au reținut. CASS din pensie,cu toate că am handicap accentuat?

Marcel Cocis a scris:

Unde depun reclamație pentru că mi-au reținut. CASS din pensie,cu toate că am handicap accentuat?

Domnul meu puteți depune la casa de pensii dar este legal deoarece nu se oprește cass sub pensia de 3000 Ron tot ce depășește această sumă se oprește 10% din ea . Legea nu a fost prea clara dar au revenit cu un comunicat în care se arată ca nu se oprește casss la indemnizația de handicap sincer îmi pare rău în aceeași situație sunt și eu .
Pentru indemnizația de handicap pe Legea 448/2006 NU se plătește taxa CASS.

Nici pe indemnizația de însoțitor pe aceeași lege de mai sus, în cuantum de 2.574 lei, NU se reține CASS.

Decontarea de carburant (1.500 lei grav și 750 lei accentuat) este scutită de CASS.
Ultima modificare: Joi, 7 August 2025
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cass pensionari incadrati in grad de handicap grav Virgil 71 Virgil 71 Buna ziua.Va rog sa precizati daca pensionarii incadrati in grad de handicap grav,accentuat sunt scutiti sau nu de plata contributiei de 10\\% cass?Precizez ca ... (vezi toată discuția)
Buna ziua sunt un pensionar din 2017,cu o pensie mai mare de ... lupcor lupcor Buna ziua Sunt un pensionar din 2017,cu o pensie mai mare de 3000 lei. Mentionez ca am handicap accentuat si m-am pensionat in baza prevederilo legii ... (vezi toată discuția)
Bună seara. eu sunt pensionar, cu pensie mai mare de 3000 lei. ... dodorel62 dodorel62 Bună seara. Eu sunt pensionar, cu pensie mai mare de 3000 lei. Dar am și handicap grav pe probleme respiratorii, dat definitiv, având și un aparat pentru ... (vezi toată discuția)