avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cum se calculeaza CASS la pensie cumulata cu alte ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cum se calculeaza CASS la pensie cumulata cu alte drepturi?

Buna ziua. Am primit azi cupoanele de pensii. Una a mea, normala si una cu drepturile din legea 118.
Ce ma nelamureste e calculul CASS-ului la cele doua.
La pensia mea s-a calculat si s-a retinut 10% din ce depaseste 3000 lei. O suma infima. Dar la celalalt venit mi s-a calculat 10% la intreaga suma. De unde mi s-au retinut peste 80 de lei.
Citisem si am inteles ca cele doua se cumuleaza si la totalul ce depaseste 3000 lei se aplica CASS. Am inteles gresit?
Cel mai recent răspuns: CASSS , utilizator 18:15, 12 August 2025
Daca veti calcula , veti ajunge la aceeasi suma . Ori se aduna si , din total , se scad 3000 lei , ori se scad doar din pensie , iar la indemnizatie nu se scade nimic , pe total ajungeti la aceeasi valoare a CASS de plata .
Ultima modificare: Marți, 12 August 2025
CHKa, utilizator
Ma duc sa calculez. Indemnizatia nu este nici de 1000 lei. De aia m-a derutat. Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 12 August 2025
CASSS, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca am o pensie pentru limita de vârstă si imi retine ... Bibi29 Bibi29 Am o rugaminte la dumneavoastra, si anume : Daca am o pensie pentru limita de virsta si imi retine ce am peste 3000 de lei cass cred ca e normal Insa am si ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza impozitul si asigurarile de sanatate Manuela Munteanu Manuela Munteanu Cum se calculeaza impozitul si asigurarile de sanatate la o pensie din sistemul public. Mai precis as vrea sa stiu daca se calculeaza asigurarile de sanatate, ... (vezi toată discuția)
Este lega sa se retina cass din 488 lei??? cazu este urmatorul ... negru daniel negru daniel este lega sa se retina cass din 488 lei??? cazu este urmatorul pesionat limita varsta cu pensie 2415 si mai are si indemnizatie legea 118 de 488 din care sa ... (vezi toată discuția)