avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1375 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Am și eu câteva nelămuriri cu privire la ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Am și eu câteva nelămuriri cu privire la întoarcerea din ccc

Bună seara !
Am și eu câteva nelămuriri cu privire la întoarcerea din creștere a copilului:
- cu ce data ar trebui sa revin la serviciu dacă copilul s-a născut pe 13 Noiembrie 2023?
- dacă tatăl nu își ia lunile lui, pot, eu sa rămân suspendata pana la 2 ani ?
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:18, 29 August 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. 14 septembrie 2025, daca tatal indeplineste conditiile de a beneficia de indemnizatia CCC.

La data de 14. 11.2025 , daca tatal nu indeplineste conditiile de a beneficia de indemnizatia CCC.

2. Da, dar nu veti primi indemnizatie decat in situatia in care tatal nu indeplineste conditiile de a beneficia de indemnizatia CCC.
Tatăl se încadrează pentru lunile lui, însă nu o sa le ia. Când împlinește copilul 2 ani cu cât timp inainte trebuie sa fac cererea de reincepere a activității ?

Cornel Vasile a scris:

1. 14 septembrie 2025, daca tatal indeplineste conditiile de a beneficia de indemnizatia CCC.

La data de 14. 11.2025 , daca tatal nu indeplineste conditiile de a beneficia de indemnizatia CCC.

2. Da, dar nu veti primi indemnizatie decat in situatia in care tatal nu indeplineste conditiile de a beneficia de indemnizatia CCC.

Ultima modificare: Miercuri, 13 August 2025
Livia33@, utilizator
1. Trebuie facuta cerere de acordare a concediului fara plata la angajator pentru cele 2 luni ale tatalui.

2. Anuntat AJPIS ca sunteti in concediu fara plata.

3. Cu 30 de zile inainte de implinirea varstei de 2 ani, depuneti cerere de revenire la angajator.
Chiar dacă in momentul suspendării pe cerere este trecut la revenire vârsta de 2 ani ?
Ultima modificare: Marți, 19 August 2025
Manuela Rășină, administrator
Chiar daca aveti asa ceva mentionat in cererea initiala.
Ultima modificare: Marți, 19 August 2025
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Plata indemnizatie crestere copil IuliaE IuliaE Buna ziua, Fiica mea implineste 1 an pe 25.04.2013, insa eu mi-am reluat activitatea la locul de munca incepand cu data de 01.04.2013. Prin urmare, am depus o ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! sunt in concediul de crestere copil. acesta implineste ... Cristiana Nica Cristiana Nica Buna ziua! Sunt in concediul de crestere copil. Acesta implineste 2 ani pe 29 septembrie.Sotul, acum, este angajat in Romania de 1 an, dar ,inainte de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua!am nascut in data de 14 .12.2018.intrebarea mea este ... Camelia1412 Camelia1412 Buna ziua!Am nascut in data de 14 .12.2018.Intrebarea mea este cand ar trebui sa ma întorc la munca in conditiile in care soțul meu nu lucrează de 2 ani si ... (vezi toată discuția)