avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua! Sunt in concediul de crestere copil. Acesta ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua! Sunt in concediul de crestere copil. Acesta implineste ...

Buna ziua! Sunt in concediul de crestere copil. Acesta implineste 2 ani pe 29 septembrie.Sotul, acum, este angajat in Romania de 1 an, dar ,inainte de nasterea copilului lucra in strainatate. El renunta la luna tatalui. Eu pe ce data trebuie sa ma intorc la munca? Am dreptul sa stau,acasa,pana pe 29 septembrie?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:33, 23 Iulie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
- Daca tatal copilului nu indeplineste conditiile pentru a beneficia de concediu crestere copil, atunci mama va putea beneficia de CCC pana inclusiv in ziua cand copilul implineste varsta de 2 ani. In speta, revenirea va fi in 30.09.

- Daca tatal copilului indeplineste conditiile pentru a beneficia de concediu crestere copil, indiferent daca solicita sau nu acest drept, atunci durata CCC pentru mama se va diminua cu o luna.
In speta, revenirea va fi in 30.08.
Daca sotul,la momentul actual,are venituri in Romania de 1 an si 3 luni, are dreptul la ccc pentru luna tatalui? Sau,in cazul de fata se ia in considerare perioada de dinaintea nasterii copilului?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se ia in considerare perioada de dinaintea nasterii copilului.
In perioada de dinaintea nasterii copilului sotul muncea in Norvegia, cu contract de munca acolo. Are vreo importanta?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Are întrucât nu va beneficia în tara de indemnizația pentru CCC. Astfel, dvs veți reveni la munca in data de 30.09.

Anunțați, în scris, AJPIS ca tatal nu îndeplinește condițiile pentru a beneficia de indemnizaţie .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua.am un copil de 1 an și 11 luni. am intrat în ccc ... Druga mihaela Druga mihaela Bună ziua.am un copil de 1 an și 11 luni. Am intrat în ccc începând cu 01.12 2019 până pe 31 12 2021. Copilul pe 07 10 face fix 2 ani. Întrebarea este ... (vezi toată discuția)
Ccc si lucru Eandrea31 Eandrea31 Buna. In 31 octombrie implineste copilul meu 2 anisori si daca vrea sa ma intorc la lucru inainte de 2 luni trebuie sa iasa sotul in co cediul de cresterea ... (vezi toată discuția)
Ziua cand trebuie sa ma prezint la serviciu la revenirea din ccc viu viu Buna ziua, Sunt in concediu crestere copil. Copilul implineste 2 ani in data de 09.10.2019. Cand trebuie sa ma prezint la serviciu pe 09.10.2019 (cand ... (vezi toată discuția)